P16 slog seniorer

I lördags var det dags för årets första träningsmatch för P16. Oskarströms A-lag stod för motståndet.

- Före matchen så pratade vi om att ha fart i det vi gör, och det gjorde vi väldigt bra. Vi använde hela bredden i spelvändningarna och flyttade på OIS och för att sedan hitta in mellan dom, säger huvudtränaren Fredrik "Frits" Andersson.

I den 34:e matchminuten så gjorde OIS 0-1 på hörna. HBK kvitterade i 36:e min, efter en fin omställning där Isaac Carlsson drev förbi en OIS-spelare och spelade upp till en felvänd Nikola Vrban som vinklade ut bollen till Dilon Ademi som avslutade. Målvakten räddade men Nikola var där och stötte in bollen på returen. I 44:e gjorde William Backhausen 2-1 på hörna.

- I paus pratade vi om att ha mer djupledsspel, och attkomma in i straffområdet oftare, berättar Fredrik.

HBK gjorde elva byten i paus och det ledde till att man satte hög press på OIS och kunde behålla bollen på offensiv planhalva. I 60:e minuten gjorde nyförvärvet Marius Lerner 3-1 på ett friläge, efter en fin passning från Lukas. HBK fortsatte att ha boll på offensiv planhalva och skapade många halvchanser.

OIS reducerade till 3-2 i minut 72. HBK tog åter igen kommandot efter målet och i den 77:e minuten gjorde Marius Lerner sitt andra för dagen. Ett stenhårt volleyskott i bortre efter att Albin Hyseni nickat i ribban på en frispark.

I 79:e gjorde Lukas Ek 5-2 som också blev slutresultatet.

- Det är en bra utmaning att möta seniorer, avslutar assisterande tränaren Tobias Dock.

HBK P16 – Oskarströms IS A, 5-2 (2-1)

Startelva första halvlek Noa Pastuhovic – Elliot Nilsson, Bleon Kurtulus, William Backhausen, Wilton Ljunggren – Isaac Carlsson, Edis Helic, Vincent Johansson, Lajin Othman – Dilon Ademi, Nikola Vrban
Startelva andra halvlek Julian Hallonlöf – Emir El-Kathemi, Albin Hyseni, Erion Maxharraj, Sinisa Antunovic – Lukas Ek, Gustav Nilsson, Arvid Ekvall, Liam Pärna – Marius Lerner, Zack Gustafsson
Mål 0-1 (34), 1-1 (36) Nikola Vrban (Dilon Ademi), 2-1 (44) William Backhausen (Lajin Othman), 3-1 (60) Marius Lerner (Lukas Ek), 3-2 (72), 4-2 (77) Marius Lerner (Albin Hyseni), 5-2 (79) Lukas Ek (Emir El-Kathemi)