HBK i nytt derby

På lördagen blir det ett nytt derby för HBK:s del. Varbergs BoIS kommer till Söndrums IP för att möta vårt blåsvarta lag.
Under förra året möttes lagen tre gånger. Först i en träningsmatch i Borås som slutade 3-3. Därefter blev det 1-1 på Örjans vall och på hösten vann BoIS sin hemmamatch genom att göra matchens enda mål.

- Det blir en tuff och bra värdemätare direkt. Varberg har en stark säsong bakom sig och är väldigt duktiga på det fysiska spelet. Det är även väldigt starka på fasta situationer. Vi kommer att få jobba hårt och stå upp. Det kommer bli en nyttig erfarenhet inte minst för våra unga spelare, säger Magnus Haglund.

För HBK är det andra matchen för året. Förra helgen besegrades Falkenbergs FF med 2-0 efter tidiga mål i matchen av Mikael Boman och Villiam Dahlström.

- Vi gjorde en bra start senast när vi besegrade FFF. Nu ska vi fortsätta jobba med de saker som vi tränar på dagligdags, men vårt etablerade anfallsspel, våra kontringar och försvarsspelet. Vi vill se att vi ligger bra till i det vi vill göra, säger Magnus.

Till matchen är en 18-mannatrupp uttagen: Malte Påhlsson, Zackarias Nilsson, Thomas Boakye, Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Joseph Baffo, Taulant Parallangaj, Andreas Bengtsson, Emil Tot Wikström, Kazper Karlsson, Erik Ahlstrand, Albin Ahlstrand, Melvin Sjöland, Oscar Murro, Simon Lundevall, Pontus Carlsson, Mikael Boman och Villiam Dahlström.

HALMSTADS BK – VARBERGS BoIS

Lördag 29 januari kl. 13.00
Söndrums IP – fri entré
Köp seriekort här till årets säsong