Glädje hos Akademin efter fem stjärnor

Svensk Elitfotboll har idag presenterat sin certifiering för 2021 och glädjande nog så tillhör Halmstads BK återigen de klubbar som rankas högst i Sverige. Det är tio klubbar i Allsvenskan och Superettan som får högsta betyg och fem stjärnor för sin verksamhet 2021 och där hamnar HBK på plats åtta (8) i Sverige.
- Naturligtvis en jättefin fjäder i hatten till alla spelare och ledare i klubben, säger Robert Nordström som är Akademiansvarig i HBK.

- Vi är väldigt glada och stolta över verksamhet och resultat. Det finns sällan några genvägar i fotboll utan det här är resultatet av hårt jobb av många ledare och spelare i HBK genom åren. Det är såklart också en fjäder i hatten för våra klubbar i närområdet som ser några av de spelare som de fostrat få springa ut på Örjans vall i den blå tröjan.


Robert Nordström är i dag en mycket nöjd Akademichef.

Malmö FF hamnar på första plats i certifieringen följda av AIK och Elfsborg, men efter HBK i rankingen är bland annat storklubbarna Hammarby och Djurgården.
- Det borde naturligtvis inte vara möjligt om man jämför de resurser klubbarna har men HBK har en stark tradition av att ”här och närproducera”. Styrelsen och Manager Haglund vill verkligen att så många spelare som möjligt kommer från Halmstad med omnejd och det är också en väldigt viktig nyckelfaktor, säger Nordström.  

- Vi är väldigt glada över att vi i A-laget kunnat spela med så många killar som är sprungna ur vår egen ungdomsverksamhet, säger Magnus Haglund som i Allsvenskan spelade med i snitt 6 (sex) egna produkter i startelvan, flest i hela Allsvenskan 2021.

I certifieringen bedöms verksamheten från 8-19 års ålder och dessutom så ges det poäng utifrån hur många elitspelare klubben fostrat genom åren. 

Stefan Mildaeus som är Ungdomsansvarig i klubben uttrycker sig så här:
- ”Det är givetvis glädjande att vår verksamhet har skattats högt flera år i rad. Många är med och bidrar och det finns ett driv hos våra ungdomsledare att kontinuerligt utveckla sig själva, vilket ger en positiv effekt på vår spelarutveckling. Vi tar förbättringssteg varje år och nu planerar vi för nya mål som ska medföra ytterligare utveckling både på och utanför planen”.


Johan Bergström har lagt ner mycket tid med certifieringen.

Johan Bergström, som nu har tränat HBK P19 i fem framgångsrika säsonger och som även han jobbat hårt med Certifieringen genom åren, avslutar med några kloka ord.
- Den inre motivationen är den absolut värdefullaste egenskapen för att kunna bli så bra som möjligt i ämnet fotboll och sedan är kontinuitet i träning och bra matchning oerhört viktigt i akademiåren när man skall ta sista steget upp till seniormiljö.