P17 vann i Danmark

HBK P17 spelade under lördagen sin fjärde träningsmatch för året. Det gjorde HBK P17 för andra helgen i rad på andra sidan sundet mot Roskilde BK.
Det slutade även den här gången med seger för de för dagen gulklädda HBK. 
- Matchen spelades i ett soligt men kyligt Roskilde, beskriver Tomas Carlsson ur HBK-lägret.

HBK inledde matchen något tveksamt och avvaktande men lyckas ändå göra 0-1 genom Linus Abrahamsson i den 14:e matchminuten. Efter drygt 25 minuters spel började bortalaget ta över matchbilden mer och mer. I den 28:e minuten river danskarna ner Elis Wijk i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten, en straff som Linus Abrahamsson säkert förvaltar och ställningen 0-2 står sig till pausvilan.

- I halvtid är vi inte riktigt nöjda med vår första halvlek där vi blandar och ger i både försvars- och anfallsspel. Vi har en del bra anfall men också en hel del som är mindre bra där vi slarvar i det tekniska, säger Alexander Sakac.

Försvarsmässigt sitter vi inte riktigt ihop som lag och vi lyckas inte riktigt i vårt höga försvarsspel i den utsträckning vi vill, delger HBK-staben.

Andra halvlek så förändrar Roskilde sitt spel och går högre upp i press samtidigt som tempot från HBK-spelarna inte är tillräckligt högt. Roskilde är fysiska och vinner en del dueller i den andra halvleken och lyckas också göra 1-2 genom ett fint nickmål där HBK-försvaret var lite för passiva i det egna straffområdet.

Efter det så spelar bortalaget upp sig och gör 1-3 genom Altin Mazreku och även 1-4 tätt därpå genom Elis Wijk. HBK kontrollerar sedan händelserna och spelar av matchen på ett behagligt sätt.
- Som helhet så tycker jag att vi periodvis har höga toppar där vi gör många bra saker men där vi också har djupa dalar där vi gör mindre bra saker, anser Tomas Carlsson i HBK-lägret.

- Jag kan väl bara hålla med samtidigt som jag tycker vi behöver arbeta mer med vårt duellsspel, inflikar Viktor Ljung som är assisterande tränare.

- Vi vinner matchen och gör fyra mål, vilket är bra men vi är inte helt nöjda med prestationen över 90 minuter där vi har en del saker att arbeta med under träningarna i veckan, avslutar huvudtränaren Alexander Sakac.


Roskilde BK P17-HBK P17  1-4 (0-2)

Startelva Måns Ramström – Joel Kelloniemi, Fabian Johansson, Hugo Rödin, Kristian Misic – Benjamin Fazljiu (ut 63), Måns Andersson (ut 45), Adam Frånberg, Altin Mazreku (ut 72) – Linus Abrahamsson (ut 50), Elis Wijk. 
Avbytare Bleon Kurtulus (in 45), Nikola Vrban (in 50), Vincent Johansson (in 63), Emir El-Kathemi (in 72), Adam Wihed, Oliver Kapsimalis, Lennox Wyes-Pejle.
Mål 0-1 (14) Linus Abrahmsson (Elis Wijk), 0-2 (27) Linus Abrahamsson (Kristian Misic), 1-2 (65), 1-3 (67) Altin Mazreku, 1-4 (70) Elis Wijk (Joel Kelloniemi).