P16 dubblade mot äldre lag

P16 spelade dubbla matcher i helgen, BK Astrio U21 på lördagen och IF Centern U18 på söndagen. En vinst och en förlust.

HBK började bäst mot BK Astrio. Ett HBK som satte hög och intensiv press vilket gjorde att Astrio hade det svårt i uppspelen. HBK vann ofta boll högt upp i banan och kunde så när ta ledningen. I 25:e matchminuten var Dilon Ademi mycket nära att göra mål just efter det höga presspelet, Astrios målvakt kunde i sista stund få undan bollen från mållinjen.

HBK skulle göra första målet. I matchminut 33 så fick Zack Gustafsson Jönsson bollen i djupled av Wilton Ljunggren. Zack sprintande ifrån Astrios back, skar in framför mål och placerade säkert in 1-0 till HBK.

Astrio började därefter att ta över matchen med tio minuter kvar av första halvlek.

HBK tappade boll centralt och Astrio kundegöra 1-1 i 36:e minuten. Astrio tryckte på och skapade en hörna i sista minuten på första halvlek, och kunde lite för enkelt skarva in bollen i mål, mot ett stillastående HBK.

- I pausen pratade vi om att vi skall ha högre fart i det vi gör, ta ner på tillslagen och spela oss ur deras press, säger Alexander Nilsson i HBK-staben.

HBK tog åter över matchen och etablerade spel på Astrios planhalva allt oftare som halvleken pågick.

- När vi gör rätt saker, så har Astrio det svårt att försvara sig, säger assisterande tränare Tobias Dock.

HBK tog sig ofta förbi på kanterna, hittade inspel i box, men Astrio var mer fysiska och kunde ta bort bollen.

- Vi behöver bli bättre i våra defensiva omställningar, säger assisterande Alexander Nilsson, då vi i matchminut 80 och 85 åker på omställningar som resulterar i två baklängesmål.

HBK P16 - BK Astrio U21, 1-4 (1-2)

Startelva Noa Pastuhovic - Sinisa Antunovic (ut 45), Erion Maxharraj (ut 45), Albin Hyseni, Wilton Ljunggren - Liam Pärna (ut 45, in 80), Gustaf Nilsson, Manfred Nilsson (ut 45), Lukas Ek - Zack Gustafsson Jönsson (ut 80), Dilon Ademi,
Avbytare William Backhausen (45), Elliot Nilsson (45), Marius Lerner (45), Isaac Carlsson (45)

Mål 1-0 (33) Zack Gustafsson Jönsson (Wilton Ljunggren), 1-1 (36), 1-2 (44), 1-3 (80), 1-4 (85)

P16 skulle få revansch redan på söndagen, då IF Centern stod för motståndet.

HBK satte högsta fart mot Centern, efter 10 minuter hade gått så hade HBK kommit till en 4-5 högkaratiga målchanser, men Centerns målvakt räddade avsluten.

Men i matchminut 18 så fick Nikola Vrban bollen från Vincent Johansson i djupet och Nikola kunde sätta 1-0 intill första stolpen.

HBK fortsatte att äga mycket boll, men hade det svårt i avslutningslägena.

I matchminut 30 kommer ett bolltapp på kanten, Centern kunde spela in bollen centralt och göra 1-1.

HBK kom till några halvchanser innan det var dags för halvlek.

Det var ett bra snack i paus, för HBK ökade tempot i matchen och kom till många farliga lägen men hade det fortsatt svårt att göra mål.

Men i matchminut 76 så satte Hjalmar Åberg 2-1 på en målvaktsretur, efter att Vincent Johansson skjutit.

HBK fortsatte att skapa lägen. Emir El-Kathemi kom loss på högerkanten och slog ett inlägg som Centern tog ut till hörna.
Elliot Nilsson slog hörnan med precision och Zack Gustafsson Jönsson mötte bollen fint med pannan och 3-1 i 80:e minuten.
I sista minuten rann Vincent Johansson igenom på kanten och kunde skära in i straffområdet och sätta dit 4-1.

- Två riktigt nyttiga erfarenhetsmatcher att ha på kontot innan Ligacupen drar igång, säger Fredrik Andersson, som även passar på att tacka Manfred Nilsson, Olle Johansson och Hjalmar Åberg för fina insatser i HBK-tröjan denna helg.

HBK P16 - IF Centern P18, 4-1 (1-1)

Startelva Julian Hallonlöf - Emir El-Kathemi, Bleon Kurtulus, William Backhausen (ut 67), Hjalmar Åberg (ut 82) - Vincent Johansson (ut 72, in 75) Isaac Carlsson, Olle Johansson (ut 60) Lajin Othman (ut 55, in 82) - Nikola Vrban (ut 75), Marius Lerner(ut 75)
Avbytare Gustav Nilsson (in 55), Elliot Nilsson (in 60), Albin Hyseni (in 67), Erion Maxharraj (in 72), Zack Gustafsson Jönsson (in 75)

Mål 1-0 (18) Nikola Vrban (Vincent Johansson), 1-1 (30), 2-1 (76) Hjalmar Åberg (Vincent Johansson), 3-1 (80) Zack Gustafsson Jönsson (Elliot Nilsson), 4-1 (90) Vincent Johansson