Nu väntar match mot Brentford för Kazper

Unge talangen Kazper Karlsson är inte ännu 17 år fyllda men är redan med och slåss om en plats i startelvan. Han vet att varje minut i seniorfotboll är en viktig i hans utveckling.
Nere i Albufeira har HBK nu genomfört ett träningsläger under tio dagar och lägret går in på sitt slutskede. I morgon väntar match mot Brentford FC B medan det dagen efter är hemresa igen. Kazper trivs på platsen i södra Portugal.
- Vi har det riktigt skönt här nere med sol, maten är ok och träningsplaner, så jag har inget att klaga på.

Det känns dock i kroppen efter många dagars träning.
- Lite sliten är jag så här sista dagarna. I morgon är det match igen och då gäller det att ge ut det sista man har, sen får man vila lite när man kommer hem. Jag har i alla fall inga skador eller skavanker.


Redan förra säsongen fick den då 16-årige Kazper Karlsson sitta på bänken vid fem allsvenska matcher för HBK.

Det blev inget spel mot FC Köpenhamn men mot Vålerenga Fotball hoppade han in den sista halvtimman.
- Det var kul så klart. Man får se vilken nivå andra spelare är på och det är bättre lag än vad vi är vana att möta.

Nu ser han fram emot morgondagens match mot Brentford.
- Vi kommer möta ett aggressivt lag. De kommer med sitt B-lag och vann här nere mot Bröndby. Det kommer bli en tuff match med högt tempo, engelsk fotboll brukar vara intensivt och hårt. Det är så fotboll ska vara och det passar mig.

Hans tankar inför säsongen är att han vill fortsätta att utvecklas och efter hand ta sig in i startelvan.
- Varje match och minut som jag får i seniorfotboll gör att jag vänjer mig att komma in i det, säger Kazper som med modersmjölken har fotbollen i sig.

Pappa Rikard Kapella-Karlsson spelade allsvenskt med BK Häcken för ett femtontal år sedan och hans halvbror Patrik Karlsson Lagemyr spelar sedan ett antal år i IFK Göteborg.
- Det är en rolig grej, hela familjen gillar fotboll.

Påminner du om pappa i din spelstil?
- Vad jag har hört var han en köttig spelare med mycket tacklingar och mycket brunk, medan Patrik är åt andra hållet med mycket teknik och dribblingar. Jag har en blandning av det, säger Kazper avslutningsvis.


#15  KAZPER KARLSSON

Född 21 mars 2005
Egen produkt
Avbytare vid fem matcher i Allsvenskan 2021
Landskamper 7P