Erik Ahlstrand är nöjd med sin insats

Erik Ahlstrand är fortfarande bara 20 år men gör redan sin fjärde säsong i A-truppen. I går mot Vålerenga Fotball gjorde han enligt Magnus Haglund en strålande insats.
- Det kändes bra för min del, säger Erik som fick byta position några gånger under matchen men det är inget som bekommer honom.
- Jag är van vid alla positionerna som jag spelade på.

Det blev en vinst i slutminuterna där Erik spelade fram Alexander Johansson till det avgörande målet. Erik är nöjd med segern.
- Vi vann och det är alltid positivt. Vårt försvarsspel var stabilt som vanligt. Anfallsmässigt har vi några bra sekvenser, kanske skulle haft lite fler kan jag tycka. 
- När man möter lag som Vålerenga och Köpenhamn så märker man att motståndarna gör mycket färre misstag. Så det gäller att ta tillvara och vara noga att utnyttja lägena för man får inte så många mot dessa lag.

Förra året blev det blott fyra matcher från start men det är inget som han reflekterar över.
- Det är bara att jobba hårt och ta det därifrån.

En av spelarna han konkurrerar med i år är sin lillebror Albin.
- Det är riktigt kul att han är med och att jag kan vara med att hjälpa honom. Han är samtidigt en riktigt bra kompis och det är alltid kul att få in en bra kompis i laget.


Erik Ahlstrand trivs på hotellet i Albufeira där han delar rum med Emil Tot Wikström.

Några större pekpinnar blir det inte från storebror.
- Nej det blir det inte. Lite mer erfarenhet har jag och jag försöker hjälpa han så mycket jag behöver, men han kan redan rätt mycket.

Nere på träningslägret i södra Portugal trivs Erik Ahlstrand där han delar rum med Emil Tot Wikström.
- Vi brukar bo tillsammans på bortamatcher. Vi har det riktigt roligt här nere, vi njuter av vädret och tillsammans kan vi bygga en lagsammanhållning, säger han avslutningsvis.


#16 ERIK AHLSTRAND

Född 14 oktober 2001
Egen produkt
Allsvenska matcher/mål 18/0
Superettan matcher/mål 50/2
Landskamper 2 U20, 3 J, 3 P