7-0 mot div 4-lag för P19

P19 genrepade inför Ligacupen nästa helg genom att möta IF Centerns herrlag. Centern bestod av en hel del familjära ansikten som tidigare varit i HBK:s akademi.
Det unga HBK-gardet tog tag i taktpinnen direkt och dominerade spelet. Man skapade en handfull lägen men var inte distinkta i avsluten. Centern stack upp på någon enstaka kontring.

Efter 28 minuter lossnade målskyttet. Viggo Rolfsson skarvklackade fram bollen till Enis Krasniqi som satte dit ettan. Filip Eriksson smällde in 2-0 med pannan på en hörna (33). Viggo Rolfsson gjorde minuten senare 3.0. Lorent Mehmeti placerade in 4-0 (43) och Enis Krasniqi gjorde sitt andra precis innan paus.

- Vi fick spela mycket mot ett lågt försvar och driva tempo idag. I första halvlek gjorde vi det bra även om vi borde varit något effektivare i våra avslut, säger assisterande tränare Morgan Ljungkvist.

Två byten i paus och samma matchbild under andra halvlek. Viggo Rolfsson gjorde sitt andra mål efter 62 minuter och Emil Annerhult var sista HBK:are på bollen i den 81:e minuten när hans storebror styrde in bollen i eget mål.

- Första halvlek är bra. I andra gjorde vi det lite för svårt, tappade strukturen och framförallt tappade tempo. Men även i andra gjorde vi situationer väldigt bra, avslutar huvudtränaren Max Lindén som därmed fick sin första HBK-seger efter en oavgjord och en förlust tidigare.

HBK P19 - IF Centern A, 7-0 (5-0)

Startelva Petter Andersson - Emil Annerhult, Filip Eriksson, David Norrman (ut 57), Wilmer Hesselgren (ut 46) - Lorent Mehmeti, Samuel Svensson (ut 46), Mattias Saleem Almgren, Enis Krasniqi - Albin Binnefors, Viggo Rolfsson
Avbytare Alexander Nielsen, Axel Abrahamsson (in 46), Egon Kurtulus (in 46), Viktor Dahlin (in 57)
Mål 1-0 (28) Enis Krasniqi (Viggo Rolfsson), 2-0 (33) Filip Eriksson (Lorent Mehmeti), 3-0 (34) Viggo Rolfsson (Albin Binnefors), 4-0 (43) Lorent Mehmeti (Enis Krasniqi), 5-0 (45) Enis Krasniqi (Viggo Rolfsson), 6-0 (62) Viggo Rolfsson (Axel Abrahamsson), 7-0 (81) Självmål (Emil Annerhult)