P16 vände och vann

HBK P16 tog under söndagen emot Helsingborgslaget Eskilsminne IF i andra omgången av Ligacupen. En match där båda lagen lyckades i varsin halvlek men där HBK drog det längsta strået och säkrade tävlingens första trepoängare.

Eskilsminne startade matchen rappast och tog tidigt ledningen genom en omställning där HBK-spelarna uppfattade faran för sent. Ett fysiskt Eskilsminne lyckades bättre i duellspelet och lyckades efter just en en vunnen duell på mittplan kontra in 0-2, efter retur från en täckande HBK-spelare.

- I halvlek pratade vi om att flytta på bollen, vara mer påkopplade och attförsöka stoppa deras omställningar tidigt, säger Tobias Dock.

HBK kommer i andra halvlek ut med helt annan energi och ligger mer rätt i försvarsspelet och hade mer fart i anfallsspelet. Dock skulle Eskilsminne lyckas göra 0-3 på en hörna innan HBK:s vändning börjar.

Och vilken vändning det blev!

Under matchens sista 30 minuter lyckades HBK göra hela fem mål, varav en straff i minut 85, och säkrade segern med 5-3.

- Vi startar matchen lite trevande och lyckas inte riktigt komma rätt mot ett duktigt Eskilsminne. Efter ett bra halvtidssnack där vi kan justera lite detaljer och gjuta nytt mod tillsammans så lyckas vi komma ut och vända matchen på ett bra sätt. En moralstärkande insats som vi tar med oss in på erfarenhetskontot, säger Alexander Nilsson.

HBK P16 – Eskilsminne IF P16, 5-3 (0-2)

Startelva Neo Dam – Rasmus Karlsson (Filip Tellberg, 60), Svante Karlsson, Lennox Wyes-Pejle, Erik Ecklein – Albin Kelmendi (Alfred Hilding, 60), Erjon Kasumi, Ian Rössel (Elliot Magnusson-Thydell, 46), Lucas Schramm (Oliver Kapsimalis, 52) – Leart Asllani (William Nilsson, 60), Charlie Horvath (Alfred Kjellsson, 52)

Avbytare utan spel Arvid Holmgren
Mål 0-1 (10), 0-2 (38), 0-3 (48), 1-3 (57) Leart Asllani (Elliot Magnusson-Thydell), 2-3 (61) William Nilsson (Oliver Kapsimalis), 3-3 (72) Alfred Kjellsson, 4-3 (74) Svante Karlsson (Oliver Kapsimalis), 5-3 (85) Alfred Hilding, straff