Nöjda efter avancemanget

I och med dagens seger i Svenska Cupen är HBK vidare till vårens gruppspel. 3-0 mot Husqvarna FF och där Erik Ahlstrand hade en stor del i segern.
Erik gjorde två mål och passade till det tredje, så det var ingen större överraskning att han blev utsedd till matchens lirare. Han var nöjd med det jobb som laget gjorde under onsdagskvällen.
- Vi kom ut för det vi skulle göra och vinna matchen för att kvalificera oss till nästa års Svenska Cupens gruppspel, menar Erik.

HBK-managern Magnus Haglund var givetvis nöjd med segern på den fint inramade och vackra arenan.
- Härligt att vi gjorde tre mål och höll nollan. Vi visste att det var ett bra lag vi mötte, de har övertygat stort i år, menar Magnus.

Erik Ahlstrand hade ett gyllene läge i första att skjuta men då valde han att spela till ”Alle”.
- Jag väntade ett anfall till, skrattar Erik och fortsätter:
- Jag gav ”Alle” chansen men nästa fick jag ta själv.

Och som han gjorde det.
En härlig drömträff som gick i nättaket utan att målvakten knappt hann att reagera.
- Det var en skön träff jag fick till där så jag ska inte klaga, myser Erik.

I början av andra halvlek har Husqvarna en period där de är småfarliga.
- Vi har kontroll för de skapade inte så mycket och hade inga jättefarliga målchanser. Sen tycker jag efter 65 minuter så tar vi över matchen och jag tror att det är 3-4 spelare i deras lag som ligger ner för kramp också. Det syntes att vi hade mer ork, anser Erik, som avgjorde matchen med sitt 2-0 mål.

- Tvåan är att jag får en passning tillbaka från Sadat. Sen väggspelar jag mig igenom med ”Ville” och sen var det bara att placera in den.

Magnus Haglund tycker att det andra målet blir matchavgörande.
- De stretade emot bra och det var först efter 2-0 som vi kunde räkna hem matchen. På det stora hela är jag nöjd med hur vi tog oss ann uppgiften, hur vi genomförde den och spelarnas mentalitet till uppgiften var också väldigt bra, berömmer Magnus.

Det är lätt att kommer underskattning när man möter lag från en lägre division men så var fallet definitivt inte på Vapenvallen.
- Det här ett lag med väldigt bra karaktär och det visade man även i dag, säger Magnus Haglund.

Segern innebär att HBK återigen är klara för vårens gruppspel, vilket gläder både Magnus och Erik.
- Nu kan vi ha den försäsongsplanering som vi vill, menar Magnus.
- Det var det som var det viktigaste, inflikar Erik som även svarade för en målgivande passning.

- Jag fick vänta till 96:e minuten och det var skönt att få det också, säger matchhjälten Erik Ahlstrand efter att han efter matchen tackat de femtontal supportrar som stöttade laget denna kväll.