Matchdax IF Brommapojkarna - HBK

Seriefinal borta mot IF Brommapojkarna i morgon. En match som startar kl. 13.00.

TRE SNABBA FRÅGOR TILL MAGNUS HAGLUND

Trots allt tog vi ett viktigt poäng mot Västerås SK. Ett poäng som kan vara viktigt till slut då det ökade försprånget till tredjeplacerade IK Brage.

- I matchen mot Västerås kom vi inte upp i samma höga nivå som vi gjort i de föregående matcherna. Likväl så jobbade vi stenhårt hela vägen in och fick till slut betalt genom Bomans kvittering på Tots passning. Det var oerhört viktigt då alla poäng är av yppersta vikt och kommer visa sig betydelsefulla när man summerar efter trettio omgångar.


Serien går in i sista tredjedelen och då är det viktigt med att ha hela spelare och att slippa avstängningar. Mot BP saknas Phil Ofosu-Ayeh p.g.a. sin tredje varning. Hur hanterar ni detta?

- Det får vi vänja oss vid att det finns en risk att man saknar någon spelare. Vi tycker att vi har den bredden i truppen som gör att vi har täckning för det. Det är något som ingår och det drabbar de andra lagen också, så det drabbar inte oss hårdare än någon annan. Vi har generellt ganska få varningar, är man först på bollen behöver man inte förhala.


BP är seriens bästa hemmalag och ni seriens bästa bortalag. I cupen blev det 1-1. Vad är dina känslor inför matchen?

- Det är en väldigt intressant drabbning. Vi är seriens bästa bortalag och de är seriens bästa hemmalag. Det är en otroligt intressant, spännande och tuff utmaning som vi står inför, därför kan man med fog säga att det är den tuffaste utmaningen som vi har hittills under säsongen. Det är ett bollskickligt lag som är i bra form. Vi får något att bita i men vi har förberett oss väl och ser fram emot matchen på alla sätt.



TRUPPEN (18 man)

1. Malkolm NILSSON SÄFQVIST
2. Thomas BOAKYE
3. Alexander BERNTSSON
4. Andreas JOHANSSON
5. Joseph BAFFO
6. Joel ALLANSSON
8. Jonathan SVEDBERG
9. Villiam DAHLSTRÖM
10. Sadat KARIM
12. Malte PÅHLSSON
14. Mikael BOMAN
15. Kazper KARLSSON
16. Erik AHLSTRAND
18. Emil TOT WIKSTRÖM
20. Pontus CARLSSON
21. Andreas BENGTSSON
23. Taulant PARALLANGAJ
30. Alexander JOHANSSON


EJ MED I TRUPPEN

11. Samuel KROON
17. Phil OFOSU-AYEH
19. Albin AHLSTRAND
24. Marcus OLSSON
27. Melvin SJÖLAND


I FAROZONEN

Avstängd mot BP: Phil Ofosu-Ayeh

Avstängda vid nästa gula kort: Erik Ahlstrand, Samuel Kroon och Jonathan Svedberg.



POÄNGLIGAN

13 (13+0) Alexander Johansson

10 (7+3) Mikael Boman
10 (3+7) Sadat Karim

7 (7+0) Joseph Baffo

6 (3+3) Samuel Kroon

6 (2+4) Villiam Dahlström



NOTERAT

I FYRA MATCHER I FÖLJD har inhoppare i HBK hoppat in och gjort mål i slutet av matcherna. Mikael Boman har gjort det i tre raka matcher och har totalt gjort sex mål som inhoppare under året. Även Alexander Johansson har gjort sex mål som inhoppare medan Villiam Dahlström och Emil Tot Wikström gjort var sitt mål efter inhopp. Totalt innebär det fjorton mål har gjorts av inhoppare i år.


HBK SAKNAR PHIL OFOSU-AYEH i morgondagens match då han är avstängd efter att dragit på sig sin tredje varning senast mot VSK. Den senaste matchen som Phil missade var borta mot Trelleborgs FF då han var sjuk. Då vann HBK med 4-0...


SERIEFINAL PÅ GRIMSTA IP. Tvåan BP tar emot HBK. BP som är seriens bästa hemmalag och utan förlust i år på Grimsta efter åtta vinster och två förluster. HBK är seriens bästa bortalag med sju vinster, två oavgjorda och en förlust. HBK har tidigare i Superettan spelat två seriefinaler på bortaplan; 2020 blev det 2-0 borta mot Degerfors IF och i somras blev det 2-1 borta mot IK Brage.


VID MORGONDAGENS MATCH så är det ett antal jubileum som kan inträffa. Om Mikael Boman får spela gör han sin 200:e match i Superettan (106 av dessa i Falkenbergs FF). Sadat Karim kommer spela sin 150:e match i svensk elitfotboll (allsvenskan, allsvenskt kval och Superettan), Villiam Dahlström kan göra sin 50:e match i Superettan (30 med Degerfors IF).


HBK HAR BARA FÖRLORAT en av de tio senaste matcherna mot Brommapojkarna i seriesammanhang. Det var 2019 på Grimsta och strax innan Magnus Haglund kom till HBK. Av dessa tio har HBK vunnit sex av matcherna.