3-2 till P19 efter sent straffmål

P19 slet till sig andra raka segern i hemmamatchen mot IK Sirius på Örjans Vall i en rejäl sommarvärme.
Sirius är ett väldigt spelskickligt lag som är väldigt duktiga på att få matchbilden att se ut som de vill. En matchbild där dem äger bollen väldigt mycket. Hemmalaget hoppades naturligtvis att man kunde störa dem och äga bollen själva men i stora delar av matchen var det svårt, både på grund av Sirius men också värmen, att få upp intensiteten tillräckligt.

HBK tog ledningen efter att Viggo Rolfsson vänt bort sin försvarare i straffområdet och dunkat dit 1-0 med vänsterfoten. Resultatet stod sig till paus.

Fem minuter efter paus kvitterade Sirius efter att ett inlägg träffat en HBK:are i huvudet och bollen fick en intressant bollbana in i straffområdet där en Siriusspelare kunde trycka in bollen.

HBK tog dock ledningen (52) igen efter att Viggo Rolfsson slagit ett väldigt fint inlägg där Enis Krasniqi på returen av sitt eget avslut fick in bollen.

Sirius kvitterade i 62:a minuten efter ett två HBK:are inte kommit överens vem som skulle ta bollen så båda försökte ta den och bollen hamnade istället hos en Siriusspelare som i kontringen sedan satte in bollen i djupled till en medspelare som gjorde målet.

I minut 66 var det dags för Hugo Neborg att komma in i händelserna. Denna matchen var Hugos sista i HBK-tröjan innan ett collegeäventyr och på grund av en skada var det länge tveksamt om han skulle få delta i sin sista match. Hugo har spelat i HBK sedan fotbollsskolan.

Hugo var inblandad att i HBK tog över spelet, framförallt från minut 75-90.

HBK skulle ta ledningen en gång till och denna gången skulle inte Sirius kvittera. Lorent Mehmeti hamnade rättvänd på vänsterkanten, utmanade sig in i straffområdet och blev nedriven. Lorent satte själv dit straffen i minut 90.

Efter det blev det försvara i de sex tilläggsminuterna men HBK-spelarna löste det och tre poäng in på kontot.

- Vi önskar lite längre anfall än vad vi hade idag men samtidigt gör vi tre mål och har lite otur i situationer som leder till deras mål. Sirius är bollskickliga men vi håller dem borta från att konvertera det bollinnehavet till chanser, säger Alexander Sakac.

- Vi är också glada att Hugo hann bli frisk och fick avsluta med en seger innan äventyret i USA och vill tacka Hugo för många år i HBK samt önska honom ett stort lycka till på andra sidan Atlanten, avslutar Alexander Sakac.

HBK P19 - IK Sirius P19, 3-2 (1-0)

Startelva Zackarias Nilsson - Emil Annerhult, Filip Eriksson, Axel Abrahamsson, Wilmer Hesselgren (Hugo Neborg, 66) - Pontus Carlsson (Noel Åberg, 95), Albin Ahlstrand, Samuel Svensson, Enis Krasniqi (Albin Binnefors, 61) - Lorent Mehmeti, Viggo Rolfsson (Alex Hall, 80)
Avbytare utan spel Petter Andersson, Viktor Dahlin, Egon Kurtulus, Milanas Razinskas
Mål 1-0 (15) Viggo Rolfsson (Enis Krasniqi), 1-1 (50), 2-1 (52) Enis Krasniqi (Viggo Rolfsson), 2-2 (63), 3-2 (90) Lorent Mehmeti