Uddamålsförlust för P17

HBK förlorade sin första match i P17 Allsvenskan mot ett organiserat IF Elfsborg.
Fotocred: Louise Dock

Matchen spelades på Halmstad Arena och förväntades bli en jämn och tuff match. Det blev det också men det var IF Elfsborg som inledde bäst genom att göra två snabba mål i början av första halvlek. Det första målet kom i den 8:e minuten genom ett fint avslut i bortre hörnet och 0-2 kom i den 12:e minuten detta genom slarv av hemmalaget där man inte lyckades få bort bollen i tid och det utnyttjade Elfsborg på bästa sätt genom att göra mål.


I den första halvleken försökte HBK bryta ner Elfsborgs kompakta försvar utan att lyckas dels på grund av ett bra försvarsspel men också några missade chanser av hemmalaget. 


Efter en spelmässigt jämn första halvlek vardet bortalaget som gick till halvtidsvila med en stabil 0-2-ledning.


- I paus pratade vi om hur vi skulle försöka bryta ner IF Elfsborgs kompakta försvar så att vi skulle kunna skapa fler målchanser, säger Viktor Ljung som är assisterande tränare i P17.


HBK startade den andra halvleken på ett bra och piggt sätt med hög press och ett mer direkt anfallsspel mot bortalagets mål men utan att få hål på bortalagets duktiga målvakt. HBK stod för anfallsspelet i den andra halvleken och Elfsborg stod för ett bra och kompakt försvarsspel och hade en del omställningar i den andra halvleken. 


HBK genomförde också en del byten i den andra halvleken och fick in ny energi som inhopparna tillförde. I den 80:e minuten blev Viggo Rolfsson fälld i straffområdet och domaren dömde straff som Elfsborgs målvakt dock räddade.


Istället kunde HBK reducera i den 86:e minuten genom ett väl placerat skott av Elis Wijk. Detta gav HBK-spelarna en del hopp om att ta en poäng men matchen slutade 1-2 tillbortalaget.


- Jag tycker vi slarvade vid deras två mål där Elfsborg fick en bra start på matchen och vi tvingades jaga i underläge nästan hela matchen vilket är tufft mot ett så pass bra lag som Elfsborg, säger Mattias Olofsson som också är assisterande i P17.


- En bra och tuff P17 match där vi visste att Elfsborg var duktiga, kompakta och bra på omställningar. Tyvärr fick de dessutom två tidiga mål men vi hade också lägen men har svårt att få hål på Elfsborg idag. Vi var bättre i den andra halvleken än vad vi var i den första och det tar vi med oss och får analysera den här matchen och sedan göra en bra träningsvecka, avslutar huvudtränare Alexander Sakac.


HBK P17-IF ELFSBORG P17 1-2 (0-2)

Startelva Måns Ramström – Benjamin Fazljiu, Hugo Rödin, Milanas Razinskas, Filip Andersson (ut 67) – Laurent Qitaku (65), Måns Andersson, Adam Frånberg (ut75), Kristian Misic (ut 60) – Linus Abrahamsson, Viggo Rolfsson (ut83). 

Avbytare Julian Hallonlöf, Fabian Johansson, Joel Kelloniemi (in 67), Filip Lennartsson (in 75), Lucas Gustafsson (in 65), Elis Wijk (in 60), Lukas Ek(83).

Mål 0-1 (8), 0-2(12), 1-2 (86) Elis Wijk (Filip Lennartsson)