Storseger för P16

På lördagen tog P16 emot Landskrona BoIS. En på förhand tuff uppgift då P16 mötte Landskrona tidigare i vår och den matchen slutade 0-0.
Fotocred: Louise Dock

Inledningsvis hade Landskrona lite mer boll, men kom inte till några farliga lägen.

I minut 8 vann HBK bollen på kanten och hotade direkt centralt genom Vincent Johansson som i fritt läge avslutade över. HBK tog över mer och mer.

I minut 12 vann Albin Hysen i bollen och satte den i djupet till Edmond Berisha som klev förbi sin försvarare, blev fri med målvakten och behärskat kunde rulla in 1-0. Efter 1-0-målet så tog HBK över helt, med fina kombinationer och smart spel. I minut 19 så blev Albin nedsparkad och frispark till HBK. Marius Lerner som med sin känsliga högerfot hittade in till Lukas Ek som fint nickade in 2-0.

- Det var vi som styrde matchen både när vi hade och när vi inte hade boll, då vi tillät dom spela utanför oss, när vi vann boll så straffade vi dom centralt där ytorna fanns, säger Fredrik Andersson, huvudtränare.

Precis som i 3-0-målet i minut 29. Arvid Ekvall vann boll, serverade Lukas som fint lyfte in bollen mellan backarna där Edmond nöp till direkt med vänsterfoten och skickade in bollen i vänstra krysset, helt otagbart för målvakten. Killarna visade verkligen vad vi har tränat på i veckan, för Landskrona kom ingenstans i sin speluppbyggnad, utan få lägga längre bollar och det hanterade vi bra, säger assisterande tränaren Tobias Dock.

- I pausen snackade vi om att ta färre tillslag och leverera bollen snabbare utan att stressa, samt att vara fokuserade, noggranna och inte släppa in Landskrona i matchen, säger Alexander Nilsson, assisterande tränare.

HBK fortsatte att styra matchbilden och i minut 57 så satte Marius in bollen till en fri Lukas som rullade in 4-0. I minut 65 så assisterade Marius för tredje gången när han hittade in till Zack Jönsson Gustafsson som nickade in bollen till 5-0. Landskrona stack då och då upp men HBK hanterade det bra. I minut 75 så vann Gustav Nilsson bollen centralt, tog sig kraftfullt förbi sin försvarare, in i straffområdet och kunde behärskat sätta 6-0. I minut 80 så gjorde Zack Jönsson Gustafsson 7-0 på egenhand när han vann boll, tog sig in i straffområdet och kunde placera in slutresultatet.

- Sett över 90 minuter så gör vi en av våra bättre prestationer för i år. Killarna har verkligen tagit kliv sista veckorna. Det som vi tränar på omsätter de i matcherna, vilket tyder på att man är här och nu, avslutar tränaren Fredrik Andersson.

HBK P16 - Landskrona BoIS P16, 7-0 (3-0)

Startelva Julian Hallonlöf - Albin Hyseni, Bleon Kurtulus, Erion Maxharraj (ut 68), Elliot Nilsson (ut 70) - Marius Lerner (ut 74, in 78, ut 85), Edis Helic (ut 63), Arvid Ekvall (ut 72), Vincent Johansson - Edmond Berisha (ut 78), Lukas Ek (ut 60)

Avbytare Zack Jönsson Gustafsson (in 60), Gustav Nilsson (in 63), William Backhausen (in 68), Isaac Carlsson (in 70), Dilon Ademi (in 74), Lajin Othman (in 72),  Noa Pastuhovic

Mål 1-0 (12) Edmond Berisha (Albin Hyseni), 2-0 (19) Lukas Ek (Marius Lerner), 3-0 (29) Edmond Berisha (Lukas Ek), 4-0 (57) Lukas Ek (Marius Lerner), 5-0 Zack Jönsson Gustafsson (Marius Lerner), 6-0 (75) Gustav Nilsson, 7-0 (85) Zack Jönsson Gustafsson.