P19 hemmaslog AIK

Med två mål av Lorent Mehmeti (bild till vänster) och ett av Mattias Saleem-Almgren (till höger) så vann HBK i P19-Allsvenskans andra omgång mot AIK.
Totalt sett över matchen var AIK mer bollförande men oftast framför och utanför HBK:s lagdelar. AIK besatte sin speluppbyggnad med många spelare vilket gjorde det svårt för HBK att få tryck i pressen.

Hemmalaget tog ledningen i den 7:e minuten efter fint kombinationsspel mellan anfallsparet Albin Binnefors och Lorent Mehmeti. AIK var dock ofina nog att göra ett fint kvitteringsmål nio minuter senare.

- Vi var beredda på mycket kamp och att vi behövde vara beredda att springa mycket mot ett bra fotbollslag som AIK. Vi är ganska nöjda med första halvlek där vi utöver målet skapade en del målchanser, säger assisterande tränare Daniel Kaplinski.

Matchbilden var sig lik i andra även om HBK oftare försvarade sig från egen planhalva. I minut 59 blev Lorent Mehmeti nedriven och straff till det unga HBK-gardet. Lorent själv gjorde inget misstag och ny hemmaledning.

Många undrade nog varför inte Viggo Rolfsson utmanade och sköt själv i den 67:e minuten. Istället passade han en kort passning till Mattias Saleem-Almgren som från straffområdeslinjen smällde dit 3-1.

Efter det försvarade HBK sin ledning på ett bra sätt och tog historiens första tre-poängare i nya P19-Allsvenskan som nu innehåller de 14 bästa lagen i Sverige i en serie istället för som tidigare då det fanns en söder- och en norrserie.

- Otroligt hårt jobb idag och bra effektivitet framåt. Dessutom försvarade vi oss bra. Nu får grabbarna njuta av en ledig söndag och sen påbörjas arbetet inför Sirius borta i Uppsala om en vecka, säger den andra assisterande tränaren Morgan Ljungkvist.

HBK P19 - AIK P19, 3-1 (1-1)

Startelva Zackarias Nilsson - Wilmer Hesselgren (ut 85), Filip Eriksson, Milanas Razinskas, Hugo Neborg - Viggo Rolfsson, Samuel Svensson, Leo Hedenberg (ut 78), Mattias Saleem-Almgren (ut 78) - Albin Binnefors (ut 74), Lorent Mehmeti
Avbytare Petter Andersson, Emil Annerhult (in 85), Axel Abrahamsson, Egon Kurtulus (in 78), Noel Åberg, Enis Krasniqi (in 78), Alex Hall (in 74)
Mål 1-0 (7) Lorent Mehmeti (Albin Binnefors), 1-1 (16), 2-1 (59) Lorent Mehmeti, straff, 3-1 (67) Mattias Saleem-Almgren (Viggo Rolfsson)