P17 vann med 8-0 i hemmapremiären

HBK spelade under söndagen sin andra seriematch och motståndet stod Jönköpings Södra IF för. Det slutade med en klar seger för HBK.

Matchen spelades på ett blåsigt Halmstad Arena som gjorde det svårt för lagen att få ett ordnat spel. HBK gör två fina mål i början av första halvlek, 1-0 gjordes i minut 9 genom Laurent Qitaku och bara en minut senare gjorde Edmond Berisha 2-0 i hemmalaget.

Jönköping stack upp i anfall emellanåt och hotade med några bollar i hemmalagets straffområde utan att skapa de där farliga chanserna. Istället var det HBK som gjorde 3-0 i den 20:e minuten genom Alex Hall. Därefter ville HBK framåt men hade svårt i sina uppspel där Jönköping pressade högre upp i plan och det blev mer ett böljande spel mellan lagen.

Strax innan pausvilan i den 39:e minuten gjorde HBK 4-0 efter att Linus Abrahamsson varit sist på bollen efter en fin chip av Altin Mazreku.

-I paus är vi inte nöjda trots att vi leder med 4-0 utan tycker att vi kan prestera klart bättre både när vi har bollen och när vi inte har bollen, säger Mattias Olofsson som är assisterande tränare i P17.

I den andra halvleken så fortsatte bollen att byta ägare lite för ofta och det blev inget ordnat spel de första 10 minuterna av andra halvlek. Men i den 55:e minuten spelade HBK upp sig och satte fart på sitt egna spel och gjorde också 5-0 där Alex Hall fint placerar in bollen i målvaktens vänstra kryss. Efter det så var det HBK som radade upp flera fina anfall och gjorde det allt svårare för bortalaget. 6-0 kom ifrån Altin Mazreku i den 56:e minuten och tre minuter senare gjorde Hugo Rödin 7-0 för bollklubben.

Det tar inte slut där utan Linus Abrahamsson stötte in 8-0 i den 69:e minuten och det blir också slutresultatet i matchen.

-Ett bra resultat där vi gör 8 mål framåt och släpper in 0 och det är något vi tar med oss. Sedan kommer det att krävas mer i vårt försvarsspel och anfallsspel framöver, avslutar huvudtränare Alexander Sakac.

HBK P17-Jönköpings Södra IF 8-0 (4-0)

Startelva Julian Hallonlöf – Benjamin Fazljiu (ut 62), Hugo Rödin (ut 63), Fabian Johansson, Filip Andersson – Edmond Berisha (ut 64), Laurent Qitaku, Adam Frånberg (ut 63), Altin Mazreku (ut 62) – Linus Abrahamsson, Alex Hall (ut 66).

Avbytare Noel Wikström (in 63), Joel Kelloniemi (in 62), Kristian Misic (in 62), Filip Lennartsson (in 63), Lucas Gustafsson (in 64), Elis Wijk (in 66).

Mål 1-0 (9) Laurent Qitaku (Alex Hall), 2-0 (10) Edmond Berisha (Laurent Qitaku), 3-0 (20) Alex Hall (Altin Mazreku), 4-0 (39) Linus Abrahamsson (Altin Mazreku), 5-0 (55) Alex Hall (Edmond Berisha), 6-0 (56) Altin Mazreku (Linus Abrahamsson), 7-0 (59) Hugo Rödin (Alex Hall), 8-0 (69) Linus Abrahamsson (Lucas Gustafsson).