Malmö FF väntar för P19 och P17

Allsvenskorna för våra äldsta akademilag rullar vidare med omgång fem i helgen och både på lördag och söndag är det storklubben Malmö FF som kommer på besök till Halmstad.
- Naturligtvis en riktig bra värdemätare för våra lag med svårast tänkbara motstånd i respektive serie, säger HBK:s Akademichef Robert Nordström.

- De senaste åren har det varit jämna och tuffa matcher och vi hoppas att det blir likadant i år. Alla fyra lagen har ju dessutom startat seriespelet på ett väldigt starkt sätt, så det borgar för två utvecklande kamper i helgen.

Det blir premiär på naturgräs då bägge matcherna spelas på Halmstad Arena plan 2 (Sannarp B)

För P16 väntar det i fjärde omgången bortamatch på söndag mot hittills obesegrade Kinna IF (tre vinster på tre matcher) och här är det också premiär på naturgräs då matchen spelas på Kinnas fina hemmaplan Viskavallen.

-  Om nitton och sjutton är lite ”underdogs” mot MFF så kan man väl säga att Kinna kanske är lite i samma läge mot oss i P16-serien, men föreningen har en fin U-verksamhet och vi har dessutom mött klubben i P16 Nationell ett par år nu, så vi vet att det blir en svår men härlig utmaning för oss, säger Fredrik Andersson som är huvudtränaren i HBK:s 16-årslag.

Lördag 30 april 13.00
HBK P19 – MFF P19

Söndag 1 maj 13.00
HBK P17 – MFF P17

Söndag 1 maj 14.30
Kinna IF P16 – HBK P16