Första U21-förlusten

HBK lyckades inte ta sin tredje raka seger i årets U21-allsvenska i mötet mot ett starkt Öster som mönstrade ett flertal Superettan-spelare.

Efter en jämn inledning i högt tempo tar Öster ledningen efter 15 minuter för att kvarten senare öka ledningen till 2-0 på en kraftfull nick efter hörna.

HBK kommer tillbaka och har ett antal möjligheter och det borde kanske blivit straff när Alexander Johansson blir nersparkad.

Direkt i andra halvlek reducerar HBK till 2-1 genom Johan Gudmundsson (bilden) efter en fin frispelning från Pontus Carlsson. Matchen står och väger och HBK har chanser till kvittering men Öster kontrar in 3-1 i 70:e minuten och fastställer senare slutresultatet till 4-1.

Öster var bra och var tuffare i duellspelet vilket framförallt visade sig i straffområdet när man satte sina lägen.

ÖSTERS IF - HBK U21  4 - 1

Malte Påhlsson - Phil Ofuso-Ayeh, Alexander Berntsson, Filip Eriksson, Hugo Neborg (76) - Pontus Carlsson (80), Jonathan Svedberg, Melvin Sjöland, Albin Ahlstrand - Alexander Johansson, Johan Gudmundsson.

Avb: Petter Andersson, Wilhelm Hesselgren, Lorent Mehmeti (76), Leo Hedenberg (80), Samuel Svensson