Berntsson avgjorde för U21

HBK:s U21-lag vann hemmamatchen mot Kalmar FF med 4-2 efter att mittbacken Alexander Berntsson avgjorde matchen med två mål i slutet av matchen.

U21 tog emot Kalmar FF på Halmstad Arenas konstgräs i typiskt aprilväder, 5 grader och hällregn i 90 minuter. Trots väder och vind satte HBK högsta fart från start.

I 7:e minuten drar Jonathan Svedberg upp ett anfall och hittar in på Alexander Johansson som snyggt frispelar Emil Tot Wikström till 1-0.

HBK forsätter trumma på och skapar flera frilägen den första kvarten, där Kalmars målvakt står för ett antal kvalificerade räddningar. I 25:e minuten demonstrerade Pontus Carlsson klassiskt klapp-klapp spel när han väggspelar med Alexander Johansson och stänker in 2-0.

HBK slår av på takten sista kvarten och bjuder in Kalmar i matchen vilket resulterar i ett bolltapp på mittplan och Kalmar kan reducera till 2-1 strax före paus.

- Vi är inte nöjda i paus med de sista 15 minuterna i första halvlek då vi bjuder in Kalmar i matchen, säger Alf Peterson. lagledare i U21.

Kalmar kvitterar i 60:e minuten efter ytterligare ett bolltapp. Då stiger Alexander Berntsson fram och först nickar in 3-2 efter en perfekt frispark från Marcus Olsson och slog sen i slutet in en straff till 4-2.

HBK U21 - KALMAR FF  4 - 2

Malte Påhlsson - Melvin Sjöland (45),Phil Ofosu-Ayeh, Alexander Berntsson, Marcus Olsson - Pontus Carlsson, Albin Ahlstrand, Jonathan Svedberg, Emil Tot Wikström (67) - Johan Gudmundsson, Alexander Johansson (67).

Avbytare: Zacharias Nilsson, Hugo Neborg, Filip Eriksson (45), Samuel Svensson, Lorent Mehmeti (67), Albin Binnefors, Leo Hedenberg (67)