Vinst med 4-1 för P17

När HBK P17 på söndagen besökte trevliga Åkeredsvallen i Göteborg så kunde man på en väldigt bra gräsplan betvinga hemmalaget Utsiktens BK med 4-1 efter 3-1 i paus.
Lite sömnigt första tio minuterna men sedan en riktigt fin första halvlek av spelarna, säger Mattias Olofsson, som är assisterande tränare i P17.

Efter en kvart blev det 1-0 till Bollklubben efter att Enis Krasniqi skarvat frambollen till Leo Hedenberg på vänsterkanten som dribblade sig igenom försvaret och iskallt passade in bollen i mål.

Sju minuter senare blev det 2-0 när Hannes Mårtensson fick fram bollen till Noel Åberg som med ett mycket vackert volleymål med vänsterfoten pangade in sitt första mål för dagen.

Leo Hedenberg firade triumfer mot Utsiktens trebackslinje och i den 34:e minuten rann han återigen igenom och en UBK-försvarare fällde honom mycket bryskt i straffområdet med straff som följd. Noel Åberg la upp bollen från elva meter och smällde snyggt in 3-0 i nättaket.

Utsikten reducerade till 1-3 med ett vackert långskott fem minuter innan pausvilan.

- I halvtid var det flera av våra spelare som var upprörda på grund av att några av Utsiktens spelare använde ett grovt och kränkande språkbruk på planen. Så vi pratade inte så mycket fotboll i paus utan bara hur vi vill att spelarna skall uppträda och att de inte skall bli provocerade av att motståndarna beter sig dåligt och det fixade våra spelare på ett bra sätt i matchen, så det är vi stolta över, säger Tomas Carlsson i HBK-lägret.

I andra halvlek så mattades spelkvaliteten men HBK hade greppet om matchen och spelade ett bra försvarsspel som gjorde att Utsikten inte kunde skapa några målchanser. HBK skapade heller inte särskilt många mållägen men på en av dessa så kunde inhoppande Axel Abrahamsson (bilden) med en sträckt högervrist väldigt snyggt pricka in sista målet i matchen fram till 4-1 för HBK.

- Tre fina poäng och en första halvlek som spelmässigt var god så det tar vi med oss hem, avslutar en nöjd Mattias Olofsson.

Utsiktens BK P17 – HBK P17 1-4 (1-3)

0-1 (16) Leo Hedenberg, 0-2 (23) Noel Åberg, 0-3 (34) Noel Åberg, 1-3 (40), 1-4 (90) Axel Abrahamsson.

Laget: Isak Svensson – Wilmer Hesselgren, Viktor Dahlin, David Norrman, Fabian Kindbom Nanfeldt – Hannes Mårtensson (80). Noel Åberg (72), Egon Kurtulus, Leo Hedenberg – Enis Krasniqi (50), Alex Hall (85).

Avbytare: Linus Abrahamsson (in 50 utv. 67), Axel Persson (72), Lorent Mehmeti (80), Axel Abrahamsson (85), Alexander Nielsen.