Storförlust för damlaget

FC Rosengård var numret större och vann söndagens toppmatch med hela 5 – 1. Det var annars HBK som startade matchen bäst och Klara Nyberg hade ett fint avslut till 1 – 0 men Rosengårds målvakt nådde precis bollen och kunde rädda till hörna.

- Vi pressade FCR högt i början och det tog dem sex minuter innan de för första gången hade bollen under kontroll på vår planhalva. Hade vi fått utdelning då så hade matchen sett helt annorlunda ut. Man behöver få träff i allt för att rubba så bra motstånd som Rosengård, menar Fredrik Andersson.

I hemmamatchen kunde vi få stopp på deras anfall men nu på konstgräs gick det för snabbt och de fick igång sitt spel.

Underläge med 3 – 0 i paus där HBK:arna pratade sig samman och samlade ny energi för att direkt i andra halvlek släppa in 4 – 0. HBK kom aldrig upp i normal standard efter det, även om Moa Karlsson reducerade genom en väldigt fin prestation där avslutet visar att hon håller hög klass.

Rosengård gjorde 5 – 1 efter hörna som också blev slutresultatet.

- Individuellt gjorde vi ganska bra ifrån oss men som lag räckte vi inte till idag. Där får jag ta på mig stor del av ansvaret genom att inte förberett spelarna på rätt sätt, menar "Fidde".

-Vi har tagit stora steg i vårutveckling under säsongen, nu var det ett steg tillbaka. En bra träningsvecka skall samla ihop oss igen inför hösten, för att få ihop så många poäng som möjligt.

FC ROSENGÅRD 1917 - HBK DAM  5 - 1

Emma Orrdal – Elvira Johansson, Alva Hed, Jennifer Andersson, Alice Sandahl (86) – Matilda Johansson, Emma Nielsen, – Nellie Andersson, Vilma Rydell (66), Klara Nyberg (66) – Moa Karlsson.

Avb. Maja Arvehell, Emma Harrysson (66), Mimmi Thydell (66) Emmy Ecklein (86) Hanna Comnell

Mål: 1-0 (18) Cajsa Rubensson, 2-0 (32) Rio Strand, 3-0 (34) Cajsa Rubensson, 4-0 (49) Rio Strand, 4-1 (68) Moa Karlsson, 5-1 (70) Athinna Persson Lundgren