Stark match av P19 mot MFF

På lördagen gästade Malmö FF Halmstad Arena IP för match i P19-allsvenskan södra. Två skickliga lag drabbade samman och publiken fick se en välspelad och spännande match på hög P19-nivå. Efter att gästerna haft en 1-2 ledning i halvtid kvitterade HBK rättvist i den andra halvleken och matchen slutade salomoniskt 2-2.

MFF fick en drömstart på matchen då HBK lite billigt bjudit på 0-1 målet redan efter 2 minuters spel. HBK spelade dock en bra fotboll och matchen var jämn och spelmässigt förlagd till MFF:s planhalva. I MFF:s backlinje, hos målvakt eller i HBK:s ägo.

Med dryga kvarten spelad kunde Albin Binnefors påpassligt stjäla bollen från MFF:s mittback och spela fram Jonathan Wadensten till kvitteringsmålet. 1-1, ett rättvist resultat sett till matchbilden. Tyvärr lyckades MFF återigen ta ledningen strax innan halvtid. Denna gång efter straffspark.

Inledande tjugo minuter av andra halvlek var HBK-trycket näst intill konstant på MFF:s planhalva. Bortalaget kom upp i enstaka kontringar annars var HBK det lag som tagit över matchen. 2-2 kom också rättvist efter en timmes spel. Även detta på straffspark där Eric Svensson var säker från elva meter.

Tyvärr drabbades HBK:s mittback Taulant Parallangaj av sitt andra gula kort efter 67 minuter. Det var MFF:s väg tillbaka in i matchen och de sista 25 minuterna tog gästerna över och HBK fick mestadels koncentrera sig på försvarsspel. Något de också gjorde med den äran och släppte inte till mycket i målchansväg. Matchen slutade med delad poäng med resultatet 2-2.

HBK P19 – Malmö FF 2-2 (1-2)

Målen: 0-1 (3). 1-1 (15) Jonathan Wadensten (Albin Binnefors). 1-2 (38). 2-2 (57) Eric Svensson.

Startelva: Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Eric Svensson, Taulant Parallangaj (utv 67), Viktor Håkansson – Pontus Carlsson, Melvin Sjöland, Mattias Saalem-Almgren, Lorent Mehmeti (70) – Albin Binnefors (70), Jonathan Wadensten (80).

Avbytare: Oscar Murro (in 70-ut74), Filip Eriksson (70), Leo Hedenberg (74), Ardi Hajdari (80), Charlie Dagård, Remo Gotfredsen-Grgic, Petter Andersson.