P17 vann mot ÖSK med 5-0

På ett soligt Halmstad Arena så spelade HBK P17 om inte bländande så i alla fall värmande fotboll inför det hundratal åskådare som dykt upp för att se HBK-Örebro SK i P17-Allsvenskan Södra.

HBK var laget som hade spelövertag nästan hela första halvleken men det var först i slutet av densamma som saker och ting hände. Med sex minuter kvar så bet sig HBK kvar i motståndarnas straffområde och David Norrman sköt in ett stenhårt inspel på marken där Noel Åberg dök upp vid första stolpen och lyckades skarva in ledningsmålet fram till ett rättvist 1-0.


Med tre minuter kvar så fick ÖSK en spelare utvisad efter att han kommit in sent och tacklat HBK-målvakten Alexander Nielsen som redan låg ner med bollen under kontroll.


Med en minut kvar av första halvlek så utmanade Leo Hedenberg sin back och denne tvingades göra ett klassiskt ”fälleben” som utmynnade i en straffspark som Noel Åberg kallt rullade in till paussiffrorna 2-0 till Bollklubben.

-I paus pratade vi om att trumma på och inte gå ner i varv bara för att vi ledde med 2-0 och ÖSK var en man mindre, säger Tomas Carlsson i HBK.


Trummandet fungerade utmärkt de första elva minuterna då HBK gjorde både 3-0 och 4-0.Trean var ett väldigt fint anfall där Viggo Rolfsson vände bort sin försvarare och med en vacker utsidespassning frispelade en smart löpande Alex Hall som helt fri med målvakten snyggt passade in bollen nere vid vänstra stolproten.


Vid 4-0 var det två försvarsspelare som kombinerade sig fram till att högerbacken Wilmer Hesselgren från högerkanten till slut slog ett väl avvägt inlägg där mittbacken Viktor Dahlin på helvolley styrde in bollen i krysset, ett magnifikt mål.


Inbytte Enis Krasniqi fick sedan nöjet att kruta in 5-0 i nättaket efter att ÖSK-målvakten första räddat Alex Halls avslut men Krasniqi fångat upp returen.


Efter 5-0 så gjorde HBK ytterligare byten vilket gjorde att alla sex utespelarna på bänken fick välförtjänt speltid den här matchen.

Matchen böljade nu lite mer fram och tillbaka och både HBK och ÖSK hade chanser till fler mål men matchen slutade 5-0 till HBK:s favör.

-En väl genomförd match av spelarna och skönt att få ta en trepoängare på hemmaplan, avslutar en nöjd AlexanderSakac som är tränare i HBK P17.HBK P17 – Örebro SK P17 5-0 (2-0)

1-0 (39) Noel Åberg, 2-0 (44) NoelÅberg, 3-0 (49) Alex Hall, 4-0 (56) Viktor Dahlin, 5-0 (65) Enis Krasniqi.

Laget: Alexander Nielsen – Wilmer Hesselgren (66), Viktor Dahlin (66), David Norrman, Kristian Misic (66) – Leo Hedenberg (45), Milanas Razinskas (60), Egon Kurtulus, Noel Åberg – Viggo Rolfsson (66), Alex Hall.

Avbytare: Enis Krasniqi (46), Måns Andersson (60), Emil Annerhult (66), Axel Abrahamsson (66), David Neinhardt (66), Hugo Eliasson (66), Isak Svensson.