Förlust mot Kalmar

HBK kom från två raka förluster, Kalmar från en klar seger mot Degerfors, när de båda lagen drabbade samman på Örjans vall idag. Kalmar tog ledningen i första halvlek och kontrollerade sedan matchen tills slutsignalen. Slutresultat: 0-1.

Marcus Antonsson inför matchen:
”Jag vill gärna komma i djupled och känner att jag gjort det för lite hittills i år. Om man trycker på det lite extra i träning så sätter det sig lite lättare. Detta är en av sakerna som har känts bra i veckan men även utöver det har vi haft en bra träningsvecka.”

”Vi har under året försvarat oss väldigt bra, släppt in väldigt få mål och byggt därifrån. Bortsett från de två senaste matcherna har det offensiva blivit bättre och bättre under säsongen. Så det gäller att vi kommer vidare på det spåret och fortsätter utveckla det offensiva spelet med början här idag. Kalmar är bollskickliga, spelar ofta fantastiskt fin fotboll, och har också många bra resultat med sig. De försöker spela sig ur alla lägen och det finns möjligheter att utnyttja det. Om vi ligger tajt kan vi vinna boll högt och vända spelet.”

Efter några minuters spel var det Halmstad som skapade matchens första farlighet (3) då Samuel Kroons hårda inlägg från höger var decimetern för högt för att framstörtande Emil Tot Wikström skulle nå med pannan.

Kalmar ville ha boll och behålla den i långa anfall genom sin passningsorienterade fotboll. Magnus Haglund hördes högljutt mana på de blåsvarta för att den defensiva disciplinen skulle upprätthållas. Halmstadförsökte också framåt, ofta genom Mikael Boman som med blandad framgång stångades för att få fast bollen.

Med dryga kvarten spelad skapade Kalmar sin första farlighet när farlige Oliver Berg kom rättvänd medfart och stack in den till Isak Jansson som något från vänster gick för första krysset, men halvmetern utanför.

Strax därefter kom Kalmarmålet. Emil Tot Wikström tappade boll högt upp i banan och Kalmar ställde om. Jonatan Ring tog mycket yta och spelade vidare till Isak Jansson som löpte in mellan två Halmstadförsvarare och avslutade högt i Malkolm Nilsson Säfqvists vänstra hörn (20). Kalmarledning 0-1, alltså.

Kalmar ångade på och bara någon minut senare tvingades Nilsson Säfqvist till en fin parad vid sitt vänstra kryss efter skott utifrån.

Halmstad gick framåt snabbt (24). Kalmars målvakt Hägg Johansson löpte ut och tog med händerna utanför sitt straffområde – varning till Hägg Johansson och frispark i bra läge. Marcus Antonsson slog den lågt rakt igenom det tätt befolkade straffområdet men målvakten fick undan genom en benparad.

Kalmar var så långt i matchen (40) det lag med störst fart och kvalitet i sina attacker. Bollarna sattes i djupet, antingen rakt eller längs vänsterkanten, och satte HBK-försvaret på många prov samtidigt som Halmstads anfall ofta fastnade på rödtröjade på mittplan.

Men så kom chansen (42) då Kroon hittade Boman i straffområdet men träffen uteblev och bollen seglade halvmetern över från bra läge.

Pausresultat: 0-1.

Marcus Antonsson i paus:
”Det känns inte tillräckligt bra hittills. Kalmar gör det väldigt svårt för oss, det är svårt att få press på dem. Vi kommer till lägen ändå men måste upp ett par, tre hack i andra halvlek. Vid frisparken skjuter jag lågt i målvaktenshörn. Jag tror bollen får en touch längs vägen, kanske hjälpte det honom. Det är bara att ta nya tag i andra halvlek.”

Halmstad började andra halvlek entusiastiskt. Efter en inläggsfrispark jobbade Joel Allansson i andraläget fram bollen till Tot Wikström (55) som fick skottläge vid straffområdeslinjen, men bredsidan gick centimetrar utanför höger stolpe.

HBK fick hörna från vänster(59). Den slogs kort till Amir-Al Ammari vars inlägg nådde Kroons panna – bollen i ribbans ovankant och till inspark.

Halmstad fortsatte försöka framåt. En dubbelhörna avslutades med ett skott utifrån (64) från Edvin Kurtulus – bollen tätt över och strök maskorna i nättaket. Men Kalmar upplevdes trots allt ha kontroll på händelserna och var samtidigt ett hot genom sitt snabba och precisa omställningsspel.

Byten i HBK: Först ersattes Mikael Boman av Sadat Karim (73) och därefter ersattes Emil Tot Wikström av Simon Lundevall (78).

Marcus Antonsson kom till två halvchanser runt 80:e matchminuten. Först efter inspel från Kroon som träffade Antonson utan att han fick till något ordentligt avslut och strax därefter ett hårt vänsterskott ur snäv vinkel som stöttes undan av en välplacerad Hägg Johansson.

Nytt byte i HBK: Edvin Kurtulus ersattes av Alexander Berntsson (85).

Matchen led mot sitt slut. Halmstad försökte och försökte men var numret för litet för att verkligen hota Kalmar denna dag. Slutresultat: 0-1.

HALMSTADS BK – KALMAR FF 0 – 1

Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus (Alexander Berntsson, 85), Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Emil Tot Wikström (Simon Lundevall, 78) – Mikael Boman (Sadat Karim,73), Marcus Antonsson

Avbytare utan spel: Malte Påhlsson, Dusan Djuric, Pontus Carlsson, Alexander Johansson

Mål: 0-1 (20) Isak Jansson
Domare: Joakim Östling

Publik: 1 778 (Örjans vall)