Förlorad öppningsmatch för P16

P16 förlorade första matchen i slutspelsserien mot Lunds BK med 0-2.
Det var en helt jämn första halvlek där det knappt skapades några målchanser den här septembersöndagen. HBK och Lund stängde ner varandra bra under första halvlek.

Matchen fortsatte likadant i andra och i den 59:e minuten fick Lund matchens dittills bästa målchans. I en situation i straffområdet hittade och blåste dagens duktige domare straff till Lund. 0-1 till Lund efter 60 minuter.

HBK gjorde några byten och ökade trycket mot motståndarmålet utan att riktigt hitta målchansen. I en omställning så kunde Lund punktera matchen i den 85:e minuten med 0-2-målet.

- Vi försvarade oss väl men hade svårt att skapa målchanser idag. Vi får ta nya tag, säger Morgan Ljungkvist som i matchtruppen hade sju stycken 15-åringar och en styck fjortonåring med.

- Förutom att många yngre fick chansen att spela sina första minuter på denna nivån så fick flera P16-killar också minuter i benen som kommer vara nyttiga, avslutar Morgan.

HBK - Lunds BK, P16 slutsspelsserie, 0-2 (0-0)

Startelva Måns Ramström (ut 82) - Fabian Johansson (ut 68), Emilio Hatepovic, Drilon Cakolli (ut 68) - Benjamin Fazljiu, Edmond Berisha, Philip Bergqvist, Filip Andersson - Thesar Jashari (ut 75), Dilon Ademi (ut 61), Elis Wijk (ut 65)
Avbytare Julian Hallonlöf (in 82), Bleon Kurtulus (in 68), William Backhausen (in 68), Edis Helic (in 75), Albin Hyseni (in 81), Laurent Qitaku (in 65)
Mål 0-1 (60) straff, 0-2 (85)