F17 förlorade mot Onsala BK

Trots ledning med 1-0 och 2-2 med bara tio minuter kvar så blev det förlust för F17 när de besökte Onsala BK. Hemmalaget vann med 5-3.

Första halvlek började jämnt, båda lagen skapade halvchanser men fick inte riktigt till det. HBK:s press fungerade bra och Onsala hade ofta svårt att spela sig ur den.

Onsala gjorde första målet där HBK-tjejerna gjorde det lite svårt i vår speluppbyggnad och Onsala tog tillvara på det genom ett bra avslut från distans.

Kvitteringen kom några minuter senare när Ellen Odefalk slog en perfekt djupledsboll till Felicia som kom fri med målvakten, petade den i sidled och Izabella Patel (bilden) rullade den enkelt in i öppet mål. Strålande anfall med fart i djupled.

2-1 kom genom väldigt fina kombinationer där vi spelade på ett tillslag. Izabella Patel spelade denna gången fram Felicia Nyman inne i straffområdet som placerade in bollen.

I andra halvlek kom Onsala ut med mer energi och en högre press. Denna gången var det HBK som inte riktigt hittade lösningen för att ta sig ur den, till slut efter några dueller får Onsala straff. Straffen var bra placerad och Sofiella Nilsson i målet kunde inte göra något.

Matchen jämnade ut sig lite och det böljade lite fram och tillbaka men Onsala hade ett litet övertag. Några motlägg på mittplan och bollen hamnade centralt i banan, återigen ett bra distansskott och 3-2 varett faktum.

Efter det blir HBK lite stressade och Onsala fick in ytterligare en boll. Hoppet tändes när vi vann bollen högt i banan, Liv Högardh var kylig trots att publiken skrek "skjut", hon spelade fram Izabella Patel som gjorde sitt andra mål för dagen.

Några fler målchanser fick inte HBK utan istället fastställde Onsala slutresultatet 5-3 i minut 90.

- Vi spelade en riktigt bra första halvlek, tyvärr gjorde vi en sämre andra halvlek. Det är en jämn match som kanske kunde slutat oavgjort med lite andra beslut i visa lägen, menar Leonardo Capisto.

- Vi har chanser att gå ifrån och göra fler mål men missar två tydliga chanser en mot en med målvakten. Det är det lilla vi saknar från att vara ett topplag i denna serien, säger Leonardo, som ändå tycker att trots förlusten så är känslan att F17 närmar sig och blir bättre för varje vecka.

ONSALA BK - HBK F17 5 - 3

Sofiella Nilsson - Vilma Lundh, Wilma Lindén, Lovisa Norgren, Emma Patel - Ebba Sandgren, Emma Johansson, Ellen Odefalk - Izabella Patel, Felcia Nyman, Ida von Schedvin

Avbytare: Liv Högardh, Elin Persson

Mål: 1-0 (31) Alice Legnedahl, 1-1 (35) Izabella Patel, 1-2 (43) Felicia Nyman, 2-2 (58) Elsa Svahn, 3-2 (81) Lisa Fureh, 4-2 (83) Alice Legnedahl, 4-3 (87) Izabella Patel, 5-3 (89) Alice Legendahl