Akademimatcher i helgen

I går kväll vann P19 mot Örgryte IS borta (3-1) medan P16 och P17 spelar i morgon.
Söndag 5 september kl. 13.00
UTSIKTENS BK - HBK P17
P17 Allsvenskan Södra 
För P17 som ligger nia i tabellen väntar på söndagen bortamatch mot Utsiktens BK som ligger tolva. Efter urladdningen mot Östers IF där de vann med 5-1 har det blivit två förluster mot IFK Göteborg och Helsingborgs IF. Nu ska de försöka ta sig upp på vinnartåget igen.
- Vi jagar en bra prestation där vi sätter vårt försvarsspel och där vi vill få ut mer av vårt anfallsspel, säger Alexander Sakac i HBK-lägret.

Söndag 5 september kl. 14.00
HBK P16 - LUNDS BK
P16 Nationell A1

P16 spelar sin första match i slutspelet och börjar mot Lunds BK, av vilka man har revansch att utkräva efter 4-5 tidigare i år.

- Vi mötte Lund i andra omgången av grundserien och hade problem med dem defensivt. Vi gjorde trots allt fyra mål och då borde man ju vinna, säger Tobias Dock.


P16, vars killar till överväldigande majoritet, har nu i höst börjat gymnasiet och ökat sin träningsdos med 2-3 extra fotbollspass per vecka.

- Bra för killarna att öka dosen men det tar lite tid att vänja sig så vi kör tre pass kollektivt inför match på söndag, säger Fredrik Andersson.


Huvudtränare Morgan Ljungkvist berättar att han vill se att laget fortsatt tar kliv i sin utveckling och att laget vågar även mot bättre lag under hösten.

- Vi har visat under grundserien att vi har varit ett framåtlutat lag som är aggressiva och vill föra matchbilden. Nu väntar 10 matcher mot topplag från andra P16-serier och en jättebra utmaning och bra träning inför framtiden att klara av samma sak mot dessa, avslutar Morgan.