1-1 för F17

Det blev oavgjort för F17 när de besökte IFK Värnamo och där båda målen kom i stort sett under den första kvarten.

Bra start på matchen med flera bra aktioner fram till 1-0 som görs av Izabella Patel på frispark från långt ut. Efter målet blir HBK väldigt passiva och får problem med Värnamos höga press och smålänningarna gör mål efter en tilltrasslad situation. 


- Det var inte vår bästa halvlek, spelarna måste inse att det är viktigt att ta ansvar på planen och ta fram sina ledaregenskaper när det blir tufft, säger Leonardo Capisto.


Andra halvlek var bättre, HBK kom igenom Värmamos höga press ett par gånger och ficknågra halvchanser. Spelarna kämpade in i det sista för att inte släppa in något mål och Felicia Nyman fick en bra chans där hon avslutade med en volley men målvakten gjorde en bra räddning till hörna. 


- När vi är fokuserade och ger 100 % spelar vi på en annan nivå, men under första halvlek kom vi inte upp i den nivån. Vi såg dock uppryckningen som gjordes i andra halvlek och det hoppas vi att laget tar med sig in i nästamatch, säger Capisto.

 


IFK VÄRNAMO - HBK F17   1 - 1 

Sofiella Nilsson - Vilma Lundh, Wilma Lindén, Lovisa Norgren, Emma Patel - Ebba Sandgren, Emma Johansson, Ellen Odefalk - Izabella Patel, Felcia Nyman, Alva Arvidsson.

Avbytare: Liv Högardh, Elin Persson, Ida von Schedvin

Mål: 0-1 (12) Izabella Patel, 1-1 (16) Alva Collbo