Vinst i Jönköping för P17

Efter en jämn, tät och spännande match på Jordbrovallen så stod till slut HBK P17 som segrare efter en vinst med 2-1 med samma siffror som pausresultat.

Matchen rivstartade med tre mål på tjugo minuter och det var HBK som tog ledningen redan efter sex minuter när Alex Hall blev nermejad av motståndarnas målvakt och domaren blåste straff. Noel Åberg fick nöjet att slå in sin tredje straff för säsongen och bollen satt fint i nättaket.

Nästa mål var ännu vackrare men tyvärr var det en J-Södra-spelare som stod för den, en halvvolley i krysset lämnade HBK:s målvakt Isak Svensson chanslös och det var kvitterat till 1-1.

Efter tjugo minuter spikades som sagt slutresultatet när Alex Hall i straffområdet petade fram bollen till Leo Hedenberg som kallt passade in bollen i nät och 2-1 till HBK var ett faktum.

- Jönköping är ett tufft lag att möta och jobbade hårt hela matchen igenom som säger Mattias Olofsson i HBK.

I andra halvlek var det HBK som var lite spelförande och borde med ett par frilägen drygat ut ledningen men när man inte lyckades med det så var matchen spännande ända in på övertiden men Jönköping lyckades aldrig få ihop någon riktigt bra målchans utan HBK-försvaret spelade stabilt och tre nya poäng var bärgade.

- Vi är såklart nöjda med tre raka vinster i serien och en OK insats idag säger Alexander Sakac.

– Matchen har dock skönhetsfläckar för oss och vi får jobba vidare för att bli ännu mer helgjutna i prestationerna.

Nästa möjlighet för detta blir på söndag 10 oktober när topplaget BK Häcken kommer på besök på Halmstad Arena.

Jönköpings Södra P17 – HBK P17 1-2 (1-2)

Startelva Isak Svensson – Emil Annerhult, Viktor Dahlin, Wilmer Hesselgren, Axel Persson (74) – Leo Hedenberg (83), Milanas Razinskas (76), Måns Andersson (64), Noel Åberg (64 in 76) – Alex Hall, Viggo Rolfsson.

Avbytare Enis Krasniqi (64), Egon Kurtulus (64), Axel Abrahamsson (74), Hugo Eliasson (83), Hannes Mårtensson, David Neinhardt, Alexander Nielsen.

Mål 0-1 (6) Noel Åberg, 1-1 (9) 1-2 (20) Leo Hedenberg.