Viktig match mot Degerfors

Efter ett landslagsuppehåll är det åter dags för allsvensk fotboll. För HBK:s del väntar match på klassiska Stora Valla på lördagen.
- Som alla matcher nu är det en viktig match i vår kamp att göra allt vi kan för att vinna en plats i Allsvenskan 2022. Det är ingenting man får utan något man får erövra och vi gör allt för det varje dag. Ett led i det är att åka till Degerfors och göra vårt allra bästa, säger Magnus Haglund.

Degerfors och Halmstad är ju årets nykomlingar och möttes således i fjor också. Haglund har ganska klart för sig vad som väntar på lördagen.
- De är ett spelskickligt lag som framförallt har sina styrkor i offensiven så det gäller att få stopp på dom, samtidigt att utnyttja att de varit ett lag som släppt in en del mål.

Förra årets match på Stora Valla vann HBK med 2-0 och det är ett bra minne att ha med sig.
- Vi fick en bra inledning av matchen och fick bra tag i dom den gången, det var en stark prestation i en tuff match, anser Magnus.

I våras blev det 0-0 på Örjans vall mellan lagen och där HBK vann skottstatistiken ganska klart.
- Vi var klart bättre än Degerfors i den matchen men det är ny match på lördag med nya förutsättningar.

Det lär säkert bli mycket folk på Stora Valla på lördag då det är en s.k. gratis-match.
- Det kommer säkert bli en fin inramning då de har fri entré, så det blir säkert många som kommer kantra planen där, säger Magnus Haglund avslutningsvis.