Tung förlust i Degerfors

Det blev en tung förlust för HBK när de på lördagseftermiddagen förlorade på Stora Valla mot Degerfors IF med 1-2 efter samma siffror i paus.

Inför ett fullsatt Stora Valla tog det tre minuter innan domaren pekade på straffpunkten för hemmalaget efter att HBK-spelare dragit ner William Dahlström i fritt läge. Den satte Johan Bertilsson säkert i mål och 1-0 var ett faktum i den sjätte spelminuten.

Första HBK-chansen kom när Joseph Baffo fick bollen i ett bra läge (17) och fick i väg ett skott som dock hann täckas av en hemmaspelare. Annars var det Degerfors som var bollförande mestadels under inledningen av matchen. I 17:e minuten fick HBK en frispark utanför straffområdet där kvitteringen kom.

Amir Al-Ammari visade med sin vänster stor kvalité när han skruvade bollen över muren och bollen dök via stolpen i mål. 1-1 och denna gång var det ingen diskussion om att det var Amir som var målskytt, vilket det var i veckan när han spelade landskamp med Irak.

- Jag sa till ”Mackan” (Antonsson) att jag är ganska säker på den, sa Amir i pausen i tv-sändningen.

Nästa läge (22) fick HBK när Antonsson sköt ett tungt skott som målvakten bara stötte ut och där Samuel Kroon klippte till direkt men över. Edvin Kurtulus fick nästa chans (25) när han klippte till på andraboll efter hörna men den for en bit utanför.

I 30:e minuten blev det 2-1 för hemmalaget genom William Dahlström efter ett långt inlägg mot den bortre stolpen och där Erik Lindell spelade in den och Dahlström var före några HBK:are petade in bollen.

Genom rörelse och positionsbyten i hemmalaget hade HBK det tufft att så emot anstormningen från Degerfors.

I 40:e minuten fick HBK ett nytt frisparksläge i nästan samma position som vid Amirs 1-1 mål. Denna gång sköt han i andra hörnet där målvakten Alfie Whiteman var på plats och kunde ta bollen i sin famn. Några fler målchanser blev det inte innan domaren blåste av första halvlek efter en minuts övertid, vilket var kanske en minut för lite då det tog ett par minuter innan straffen kunde slås.

-Vi gör en helt okej första halvlek. Jag tycker att vi börjar bra men där de får straff i deras första anfall. Vi tar oss åter in och har bra lägen. Vi kommer runt på kanterna och jag tror att det kan ge utdelning i andra halvlek, säger Amir Al-Ammari i pausen till discovery+.

HBK började andra halvlek bäst direkt och fick en hörna (47) där Amir spelade snett bakåt mot Emil Tot Wikström som släppte bollen mellan benen och där Joel Allansson sköt strax utanför.

I 56:e minuten fick HBK ett nytt bra frisparksläge men där Amirs skott hamnade i muren men där returen gick till Samuel Kroon. Denne fick i väg ett skott men rakt på målvakten.

HBK hade inledningsvis av andra halvlek ett stort tryck mot Degerfors även om hemmalaget fick till några skott från längre håll. I 64:e fick hemmalagets Saidi ett bra skottläge men där HBK:are offrade sig så det blev hörna.

Nästa chans fick HBK (73) när Joel Allansson efter ett fint anfall sköt över.

Direkt där efter gjordes ett dubbelbyte på kanterna när Kroon och Tot Wikström lämnade för Erik Ahlstrand och Simon Lundevall.

HBK försökte ta sig framåt och en stor chans kom (82) när Lundevall vände bollen till höger och där Ahlstrand spelade in bollen i mitten. Lundevall försökte placera bollen men hemmaspelarna lyckades rensa undan på mållinjen.

Två minuter senare kom Lundevall runt inne till vänster i straffområdet men han hittade ingen att spela in till.

Med några minuter gjordes ett nytt dubbelbyte när båda ytterbackarna fick lämna till förmån för Alexander Berntsson och den allsvenskt debuterande Alexander Johansson.

I 92:a minuten nickskarvade Berntsson en långboll fram mot Marcus Antonsson men han fick inte bollen förbi hemmamålvakten. Några fler chanser blev det inte utan matchen slutade 2-1 till Degerfors och det blir allt tuffare för HBK i jakten på nytt allsvenskt kontrakt.

- Än en gång gör vi en bra match, fyra starka matcher i rad men vi får inte utdelning. Jag tror på vårt lag, vi är klart bättre än dem men vi får inte utdelning.  Det är inte många de har etablerat spel på vår planhalva i andra halvlek, suckar Andreas Johansson.

- Vi gör våra grunder helt rätt, skulle bollen ramla in hade vi haft högre plats i tabellen. Vi ska klara av det här, lovar Andreas Johansson i sändningen med discovery+.

DEGERFORS IF – HBK  2 - 1

Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus (Alexander Johansson, 88), Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson (Alexander Berntsson, 88) – Samuel Kroon (Erik Ahlstrand, 73), Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Emil Tot Wikström (Simon Lundevall, 73) – Sadat Karim, Marcus Antonsson

Avbytare Malte Påhlsson, Thomas Boakye, Mikael Boman

Varningar Andreas Bengtsson (4), Edvin Kurtulus (44)

Mål 1-0 (6) Johan Bertilsson, straff, 1-1 (17) AmirAl-Ammari, 2-1 (30) William Dahlström