P19 slog Elfsborg med 4-0

HBK:s P19-lag stod återigen för en väldigt stark insats då IF Elfsborg besegrades med hela 0-4 på Borås Arena under lördagen.

Matchen avgjordes redan med halvtimmen spelad då HBK gjort hela tre mål. Matchen som helhet speglades av stor HBK-dominans och spiken i kistan sattes i den andra halvleken då Jonathan Wadensten gjorde sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultatet 0-4.

- Vi gör en fantastiskt fin insats i ett läge där IF Elfsborg kunde knappat in på oss i toppstriden. IFE är ett tight lag defensivt och är det lag, tillsammans med oss och ”Blåvitt”, som släppt in minst antal mål - 18 stycken. Att i en sådan viktig och tuff match då göra fyra mål och fullständigt dominera matchen på Borås Arena är mycket imponerande och ett högt betyg till killarna, kommenterar tränare Johan Bergström.

Jonathan Wadensten gjorde dubbla mål mot Elfsborg.

Matchen började bra och redan i den tredje minuten fick HBK utdelning. Ett inlägg som spelades in hårt bakom motståndarens backlinje hamnade på en olycklig gulsvart mittback och renderade i självmål.

HBK fortsatte hålla tryck och tempo uppe. Dryga kvarten efter ledningsmålet gjorde Jonathan Wadensten 0-2 assisterad av forwardskollegan Lorent Mehmeti. Mehmeti gjorde sedan 0-3 tio minuter senare efter fint förarbete av Pontus Carlsson. En mycket stark halvlek av de blåsvarta.

Andra halvlek var även den stabil. Få, om inget skott, släpptes till mot det egna målet och målchanserna fortsatte skapas utan den riktiga utdelningen.

Utdelning skulle det dock bli och inbytte Mattias Saalem-Almgrens kraftfulla genombrott och fina passning till Wadensten gav 0-4 och ett imponerande slutresultat som också speglade matchbilden över 90 minuter.

Landslagsspelaren Pontus Carlsson i matchen mot Elfsborg.

Härnäst väntar match redan på tisdag för HBK:s P19-lag. Då gästar GAIS Halmstad Arena IP:s konstgräs med avsparkstid 19.00.

IF Elfsborg – HBK P19 0-4 (0-3)

Målen: 0-1 (3) Självmål. 0-2 (19) Jonathan Wadensten (Lorent Mehmeti). 0-3 (29) Lorent Mehmeti (Pontus Carlsson). 0-4 (82) Jonathan Wadensten (Mattias Saalem-Almgren).

Startelvan: Petter Andersson – Filip Larsson, Filip Eriksson (67), Taulant Parallangaj, Hugo Neborg (65) – Pontus Carlsson, Kazper Karlsson (70), Melvin Sjöland, Albin Ahlstrand (75) – Lorent Mehmeti (65), Jonathan Wadensten.

Avbytare: Charlie Dagård (65), Albin Binnefors (65-utv 88), Eric Svensson (67),Mattias Saalem-Almgren (70), Remo Gotfredsen-Grgic (75), Viktor Håkansson, Zackarias Nilsson.