P17 vann mot Utsikten med 4-0

Det blev en trevlig eftermiddag för HBK P17 när Utsiktens BK från Göteborg kom på besök. Matchen slutade nämligen med HBK-vinst 4-0 efter 2-0 i paussiffror.

Efter en halvtimma stod det 2-0 till hemmalaget efter att först Enis Krasniqi slagit ett inlägg från sin vänsterkant där Alex Hall på halvvolley skjutit så UBK-målvakten tvingades släppa retur och Leo Hedenberg påpassligt kunde göra 1-0. Nästa mål kom också efter inlägg och nu var det Emil Annerhult som från högerkanten slog ett perfekt inlägg mellan målvakt och backlinje till en framrusande Krasniqi som glidtacklade in bollen i mål.

- Två jättefina mål som vi var väldigt glada för i paussnacket, säger Mattias Olofson i HBK.

– Spelmässigt så var det dock långt ifrån perfekt där ett duktigt Utsikten störde oss med hårt jobb och aggressivitet och vi får tacka Alexander Nielsens frilägesräddning för att vi håller nollan första 45.

I andra halvlek så blev dock spelet bättre, bollinnehavet högre och försvarsspelet nästan perfekt, så när målskörden fördubblades och nollan hölls var det nog ingen som kunde protestera.

Bägge målen i andra halvlek var små delikatesser. Vid 3-0 var det flyfotade Viggo Rolfsson som gled förbi tre motståndare och spelade en fin djupledsboll till en smart löpande Alex Hall som rundade målvakten och kyligt bredsidade in HBK:s tredje mål för dagen.

- Laget får till tre bra inläggsmål och ett fint djupledsmål där båda yttermittfältarna och bägge forwards gör mål så det var en fin palett av mål, säger Robert Nordström om dagens offensiva spel.

Det fjärde målet kanske var ”juvelen i kronan” och här var det återigen Viggo Rolfsson som drog med sig bollen inåt och framåt, den här gången spelade han ut bollen på högerkanten där Leo Hedenberg tog med sig den och måttade ett välavvägt inlägg mot tre inlöpande HBK:are och det var Viggo Rolfsson som fick nöjet att med en bestämd nick i nättaket sätta slutpunkt för den här matchen.

- Jag var en aning missnöjd i paus men sett över nittio minuter så blev det här en bra insats, säger huvudtränaren Alexander Sakac. Roligt att vi fick lufta sjutton spelare och nu får vi en god träningsvecka fram till lördag.

På lördag väntar nämligen ett spännande dubbelmöte på Halmstad Arena då Kalmar FF P19 och P17 kommer på besök.

HBK P17 – Utsikten P17 4-0 (2-0)

1-0 (21) Leo Hedenberg, 2-0 (31) Enis Krasniqi, 3-0 (62) Alex Hall, 4-0 (75) Viggo Rolfsson.

Laget: Alexander Nielsen – Emil Annerhult (60), David Norrman (45), Axel Abrahamsson, Fabian Kindbom Nanfeldt – Leo Hedenberg (76), Noel Åberg (60), Besnik Callaku(60), Enis Krasniqi (83) – Alex Hall (ut 76, in 83), Viggo Rolfsson.

Avbytare: Viktor Dahlin (46), Wilmer Hesselgren (60), Egon Kurtulus (60), Milanas Razinskas (60), Hannes Mårtensson (76), Hugo Eliasson (76), Isak Svensson.