P16 segrade i Lund

En vacker förkvällsmatch på Klostergården i Lund. Det blev en bra afton för P16 som vann med tennissiffrorna 6-2.
 Bilden: Elis Wijk som gjorde hattrick. Bildcred: Louise Dock

Bortalaget HBK inledde matchen väl och pressade fram en del bollvinster på Lunds planhalva direkt. Detta ledde till 0-1 redan efter fem spelade minuter när Altin Mazrekus inlägg träffade Elis Wijk i bakdelen som i sin tur ledde till att bollen dök upp framför fötterna på Linus Abrahamsson som smällde dit bollen i nätmaskorna.

HBK fortsatte väl under halvleken men målchansmässigt blev det som bäst i andra halvan av första. Linus Abrahamsson gjorde sitt andra mål när Benjamin Fazljiu slog ett fint inspel. Samma Fazljiu spelade sedan ännu finare fram till Altin Mazreku som satte 0-3. Elis Wijk bröt sedan bollen på egen hand och smällde upp 0-4.

- En väldigt väl genomförd halvlek. Lund hade det svårt både i vårt höga presspel och vid dem tillfällena vi hamnade lite lägre. Offensivt tog vi oss in i boxen och hade ett varierat spel, vilket vi ser som positivt, analyserar huvudtränare Morgan Ljungkvist om första halvlek.

Lund bjöds på ett mål i inledningen av andra halvlek innan Elis Wijk gjorde 1-5 efter 62. Lund bjöds lite halv på ett andra mål innan Elis Wijk avslutade med hattrick genom att slå in en straff i slutskedet av matchen.

- Förutom en handfull situationer är vi väldigt nöjda med alla spelares insats idag, fastslår Tobias Dock och Fredrik Andersson, assisterande i P16.

Lunds BK - HBK, P16 slutspelsserie, 2-6 (0-4)

Startelva Måns Ramström - Benjamin Fazljiu (ut 70), Noel Wikström, Emilio Hatepovic (ut 70), Filip Andersson (ut 76) - Lucas Gustafsson, Edmond Berisha (ut 78), Laurent Qitaku, Altin Mazreku (ut 85) - Linus Abrahamsson (ut 70, in 85), Elis Wijk
Avbytare Joel Kelloniemi (in 70), Fabian Johansson (in 70), Drilon Cakolli (in 76), Philip Bergqvist (in 78), Emilio Kostov (in 70)
Mål 0-1 (5) Linus Abrahamsson (Elis Wijk), 0-2 (28) Linus Abrahamsson (Benjamin Fazljiu), 0-3 (32) Altin Mazreku (Benjamin Fazljiu), 0-4 (38) Elis Wijk, 1-4 (47), 1-5 (62) Elis Wijk (Altin Mazreku), 2-5 (80), 2-6 (87) Elis Wijk, straff