Ny seger för P19

Trots nästan en halvlek med en man mindre vann P19 bortamatchen mot Östers IF och befäster sin toppkänning i P19-Allsvenskan. Matchen vann med 1-0 efter tidigt mål av Pontus Carlsson (bilden).

HBK:s P19-lag har genom hela seriespelet kampats om serieledningen i P19-Allsvenskan Södra. Under oktober har dock IFK Göteborg lagt beslag på förstaplatsen i serien medan HBK har fått se sig som tvåa. Efter helgens omgång är dock HBK och Blåvitt uppe på samma poäng efter tre poäng till Bollklubben mot Östers IF och förlust för IFK i mötet med Malmö FF.

Klubbarna har nu samma poäng men där Göteborgarna har en bättre målskillnad inför de avslutande åtta seriematcherna. Lördagen den 18 december får vinnaren av P19-allsvenskan Södra spela SM-final på hemmaplan mot vinnaren i P19-allsvenskan Norra.

Matchen mot Östers IF startade med ett ordentligt HBK-tryck där målchanser skapades och ledningsmålet inte dröjde längre än fem minuter in i matchen. Bollvinst på vänsterkanten där Albin Ahlstrand sen hittade Pontus Carlsson centralt i planen. 18 meter från mål avlossade Carlsson ett dykande skott som ställde ÖIF-målvakten och 0-1 var ett faktum.

HBK fortsatte sedan trycka på för utökad ledning men under avslutningen av den första halvleken kunde Östers IF flyttat fram sina positioner. I pausvilan hade HBK gott hopp om att fortsätta den andra halvleken likt starten av den första. Jakten på flera mål kom dock av sig då Bollklubben fick en man utvisad redan i minut 49. Spel 10 mot 11 mot ett bra Östers IF skulle bli en utmanande uppgift återigen.

Ett välorganiserat, disciplinerat och tappert kämpande HBK redde dock ut anstormningen i matchens slutskede. Petter Andersson i HBK-målet fick sträcka på sig både en och två gånger för att freda sitt mål. De gånger Petter inte räddade så stod någon av utespelarna i vägen mellan bollen och målet. En moralseger med 0-1 mot ett duktigt motståndarlag och tre sköna poäng med i bussen hem från Växjö.

Härnäst väntar Kalmar FF på hemmaplan för HBK P19. Matchen spelas lördag 23/10 på Halmstad Arena IP:s konstgräs och avsparken är 14.00.

Östers IF – HBK P19 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 (5) Pontus Carlsson (Albin Ahlstrand).

Startelvan: Petter Andersson – Filip Larsson (64), Filip Eriksson, Taulant Parallangaj, Charlie Dagård (73) – Pontus Carlsson (79), Melvin Sjöland, Albin Ahlstrand, Remo Gotfredsen (45) – Jonathan Wadensten (73), Ardi Hajdari (utv 49).

Avbytare: Lorent Mehmeti (46), Eric Svensson (64), Hugo Neborg (73), Viktor Håkansson(73), Leo Hedenberg (79), Zackarias Nilsson.