Målrikt när U21 vann

HBK tog ett stort steg mot en slutspelsplats i U21- Allsvenskan genom en 4-3 vinst mot Trelleborgs FF på tisdagseftermiddagen.

U21 tog tidigt ett grepp om matchen och skapade ett antal vassa chanser. Trelleborg kontrade efter att HBK tappar bollen på mittplan och genom fina individuella prestationer tog de ledningen efter 9 minuter.

I 23:e minuten kvitterade Erik Ahlstrand som fick en drömträff rakt upp i målvaktens vänstra kryss. Drygt tio minuter senare gjorde HBK

2-1 när Alexander Johansson påpassligt stötte in efter en misslyckad bakåtpassning.

Trelleborg kvitterade omgående innan halvtidsvilan, där 2-2 inte speglade halvleken..

- Trelleborg försvarade sig djupt och bra men vi måste bli tydligare, spela längre bollar och låsa bollen högre upp i plan, så vi var inte nöjda med prestationen i halvlek, menar Alf Peterson.

Andra halvlek blev bättre med en stabilitet i försvarspelet och där HBK vann tillbaka bollen snabbt och fortsatte att  skapa chanser.

Remo Gotfredsen Grgic blev inbytt i 62 min och gjorde redan efter två minuter på plan 3-2 till HBK efter en individuell prestation och ett distinkt avslut.

4-2 gjorde sedan Alexander Johansson i 76:e minuten på egen hand när han sprintade ifrån Trelleborgs försvaret från halva plan och rullade in bollen.

Med några minuter kvar reducerade Trelleborgs FF på straff.

HBK har nu två matcher kvar i serien och kan nästa tisdag säkra en slutspelsplats genom att ta poäng borta mot Kalmar FF.

HBK U21 - TRELLEBORGS FF  4 - 3

Malte Påhlsson - Phil Ofosu-Ayeh (62), Erik Svensson, Taulant Parallangaj, Viktor Håkansson (62) - Melvin Sjöland (62), Kasper Karlsson, Erik Ahlstrand, Mathias Saleem Almgren (68), - Alexander Johansson, Albin Binnefors (68).

Avbytare Charlie Dagård (62), Filip Larsson (62), Remo Gotfredsen Grgic (62), Jonathan Wadensten (68), Lorent Mehmeti (68), Zackarias Nilsson, Fredrik Eriksson

Mål 0-1 (9) Måns Söderqvist, 1-1 (23) Erik Ahlstrand, 2-1 (35) Alexander Johansson, 2-2 (37) Måns Söderqvist, 3-2 (63) Remo Gottfredsen Grgic, 4-2 (76) Alexander Johansson, 4-3 (86) Henrik Johansson