En poäng efter kraftigt spelövertag

En skön höstkväll i oktober var det när HBK välkomnade tillbaka publiken i full skala.
Efter att Östersund skapat en hörna inledningen var det HBK för hela slanten första 10. HBK hotade in i ÖFK:s straffområde och resultatet blev några hörnor.

I den fjortonde ställde HBK om och Emil Tot Wikström spelade till Antonsson i djupled. "Mackans" passning stöttes undan av ÖFK-försvarare med lite marginal framför Sadat Karim som annars hade haft en kanonchans sex-sju meter från mål.

Nästa chans (16) kom också från Tot Wikströms hjärna. Denna gången slog han inlägget som Samuel Kroon nickade på mål men Aly Keita kunde rädda.

I den nittonde minuten blev det lite studsboll i HBK:s straffområde där till slut Malkolm Nilsson Säfqvist fick visa att han är en duktig målvakt med en fin benparad.

Under en 20-minuters period hände inte så mycket men hemmalaget hade mestadels bollen men det blev inga lägen direkt utav det.

Nästa situation var i den 39:e minuten när Emil Tot Wikström lossade högerdojan på en andraboll men Aly Keita fick sträcka ut. Sen gick det en minut och Sadat Karim gjorde 1-0. Detta efter ett inspel från vänstersida av straffområdet. Det var inte mycket fart på bollen men över linjen kom den.

Efter 41 minuter kom ett inlägg mot Sadat Karim från Andreas Bengtsson. Aly Keita i ÖFK-målet vågade inte hålla den utan tappade den, men bollen slogs ut till hörna.

1-1 kom tyvärr i den 43:e minuten. En boll droppade ner bakom HBK:s backlinje och Blair Turgott gjorde inga misstag fri med Malkolm Nilsson Säfqvist.

Trots oavgjort i paus var HBK-övertaget tydligt.

Tungt skott av Amir Al-Ammari i inledningen av andra halvlek. Än en gång stod Aly Keita i vägen och styrde bollen till hörna.

Stort tryck mot ÖFK-målet under en period. Mycket bollar in i straffområdet och HBK på motståndarnas planhalva. Bland annat i den 59:e minuten när Samuel Kroons inlägg nickades strax utanför av Emil Tot Wikström. Nån minut senare även kaos i ÖFK:s straffområde efter en frisparksvariant. Till slut blev det ett skott över.

Jätteläge för HBK i den 63:e minuten när Allansson frispelade Antonsson som trampade på bollen och Emil Tot Wikström fick jätteläge som sköts decimetern utanför från 8-9 meter.

I den 72:e hade HBK bollen inne. Joseph Baffo fick öppet mål efter Sadat Karims skarv på hörnan. Tyvärr bortdömt för offside.

Nr 17 i ÖFK fick den 77:e minuten sin andra varning och därmed HBK en man mer sista 13 ordinarie minuterna. I samma veva ersatte Erik Ahlstrand Emil Tot Wikström.

Minut 80. Andreas Johansson serverade Marcus Antonsson in i straffområdet. Mackan vände runt och avslutade precis utanför stolpen.

I stort sett hela halvleken hade det varit spel mot ett mål. Antal ÖFK-anfall var lätträknade. Det var HBK som gick för tre poäng.

88:e minuten. Antonsson avslutade. Aly Keita räddade.
89:e minuten. Bengtsson avslutade. Aly Keita räddade.

Boman in för Sadat Karim i 89:e minuten. Stort tryck mot ÖFK.

89.30. Amir Al-Ammaris skott täcks till hörna. Ny hörna på hörnan. Baffo nickade utanför samtidigt som sex minuters tillägg annonserades.

I den 92:e minuten krånglade Östersund till sig en hörna. Omställning för HBK som resulterade i en ny hörna. Den nionde i matchen för HBK.

95.15. Samuel Kroon tog sig in i straffområdet och sköt. Ny hörna till HBK efter Keitas räddning.

Efter 96.50 blåste Kristoffer Karlsson av matchen och en poäng till HBK efter kraftigt övertag. 16-4 i avslut varav 9-2 på mål.

Halmstads BK - Östersunds FK, 1-1 (1-1)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Emil Tot Wikström (Erik Ahlstrand, 77) - Sadat Karim (Mikael Boman, 89), Marcus Antonsson
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Thomas Boakye, Alexander Berntsson,, Dusan Djuric, Alexander Johansson
Mål 1-0 (39) Sadat Karim, 1-1 (43) Blair Turgott