Grattis Gert Håkansson!

I dag höjer vi på hatten för Gert Håkansson som fyller 75 år. Han spelade i HBK som mittfältare under åren 1971-73 innan han flyttade tillbaka till Blekinge.

Det blev knappt tre säsonger i HBK i början på 70-talet för Gert Håkansson. Fotbollskarriären inleddes i Asarum, men som 15-åring köptes han av div.2-laget Högadals IS inne i Karlshamn. 1970 ryckte Älvsjö AIK och Södertälje SK i den då 24-årige blekingesonen. SSK:s tränare då var Jan Holmberg och han värvade Håkansson till HBK i stället säsongen därpå.


Gert fick spela på mittfältet, även efter att Holmberg fått lämna på sommaren, och var med i de tre kvalmatcherna som betydde allsvenskt avancemang. I Allsvenskan var han från början utanför laget men under vårsäsongens sista del var han ordinarie på mittfältet, dock blev vårmatchen mot Åtvidabergs FF hans sista framträdande i seriespel för HBK.


Utan A-lagsplats och hemlängtan till Blekinge gjorde att han under sommaren 1973 valde att flytta tillbaka till Högadals IS.


Han spelade fram till det att han var 30 år sen satte sjukdom (reumatism) stopp för den aktiva karriären. Han var senare lite tränare i Högadals juniorer och senare även i ett div. 5-lag utanför Karlshamn. GERT HÅKANSSON

Född 23 oktober 1946

Från Högadals IS 1971, till Högadals IS 1973

Allsvenska matcher/mål 6/0

Kvalmatcher/mål 3/0 

Div. 2-matcher/mål 18/0