Förlust för damlaget på Öland

Det var en tung hemresa för HBKs damlag efter en förlust med 0 – 1 mot Färjestadens GOIF. HBK har varit med i toppen hela säsongen och hade chans att ytterligare krympa avståndet uppåt. Matchen flyttades till konstgräs efter att naturgräsplanen var ospelbar pga regn. 

Det började bra för HBK som direkt från start satte tryck på motståndet.


Efter 15 minuter jämnade Färjestaden ut spelet och det böljade fram och tillbaka. I minut 38 skapade HBKett friläge efter en fin kombination där Färjestadens målvakt gjorde en väldigt bra räddning. I omställningen på anfallet gjorde istället Färjestaden 1 – 0.


I andra halvlek blev det mycket kamp på mittplan utan att något av lagen skapade några chanser. Med 20 minuter kvar gick HBK ner på en 3-backslinje och flyttade  fram spelare i plan. Färjestaden som var neddraget i bottenstriden kämpade oerhört hårt och gjorde det hela tiden svårt för HBK att bygga sina anfall. Några bra lägen på hörnor, bra skott utifrån och tillfällen där bollen rensades undan precis innan avslut var det som HBK lyckades skapa i en svår match.


Glädjande för HBK var att Alice Sandahl var tillbaka efter att ha varit borta en tid med ett knä som besvärat henne. Det var också kul att Ebba Sandgren, blott 14 år fick göra seriedebut.

- Ebba har tränat med oss under året men matchas främst i F.17. Hon är en spelare som vi kommer få se mer av framåt. Även Wilma Lindén, som gjort stora framsteg under säsongen i F.17 satt på bänken för andra matchen i rad, tyvärr utan speltid i denna match men det kommer, säger Fredrik Andersson.


HBK kom inte helt upp till normal nivå men kämpade hårt hela matchen. All heder åt Färjestaden som hela tiden gjorde det svårt för HBK att bygga upp sina anfall.


Kommentarer från huvudtränare Fredrik Andersson

- Ingen gjorde någon dålig match men vi lyckades inte spela oss ur Färjestadens starka press.


- Vi tar hela tiden steg i vår utveckling och lär oss av både det som funkar bra men också av sådant som inte vi är helt nöjda med.


- Vi gjorde förändringar under spelets gång men fick inte träff i det laggemensamma under matchen.


Nästa helg väntar en ny långresa då Hällaryds IF väntar på bortaplan.

-Vi fortsätter förbereda oss på att göra bra prestationer som leder fram till förhoppningsvis bra resultat.


Färjestadens GOIF - Halmstads BK, damer div. 1, 1-0

Startelva Emma Orrdal – Emma Harrysson, Hanna Comnell, Jennifer Andersson, Alice Sandahl (71) – Emma Nielsen, Matilda Johansson (84) – Klara Nyberg, Nellie Andersson, Elvira Johansson– Vilma Rydell.

Avbytare Maja Arvehell, MimmiThydell (71), Ebba Sandgren (84), Wilma Lindén, Emmy Ecklein, Alva Arvidsson.

Mål 1–0 (38) Ebba Larsson