Uddamålsförlust i Stockholm mot Djurgården

HBK gjorde en stabil insats mot ett guldjagande Djurgården men ett väldigt väl serverat inlägg av Allsvenskans assistkung Magnus Eriksson gjorde att hemmalaget gick hem med tre poäng.
En tydlig ljudkuliss på Tele2 tystnade efter två minuter när Andreas Johanssons inspel var decimetern från att nå Samuel Kroon på bortre stolpen med endast ett par meter kvar till målet. Ganska nära även för HBK på en hörna minuterna senare. Djurgården kontrade dock på hörnan och Haris Radetinac tog ett avslut som täcktes av Andreas Bengtsson.

I den nionde minuten kom nästa avslut från HBK. Sadat Karim satte ner bollen mot Thomas Boakye vars inlägg Mikael Boman skallade mot mål. Dock utan tillräckligt fart och riktning.

HBK var farligare än Djurgården i inledningen. Efter 16 minuter fick HBK en farlig frispark som Amir Al-Ammari drog mot bortre krysset. Djurgårdens målvakt flippade bollen över ribban. Halvfarligt på hörnan och Djurgården ställde om. Dock till slut hörna till Blåränderna. Även där halvfarligt men bollen till slut på ett tryggt avstånd över "Malles" ribba.

Bra läge igen för HBK i den 24:e minuten. Samuel Kroon fick till ett bra inlägg som Boman nickade mot Karim. Karims cykelsparks täcktes och till slut hörna för HBK.

Hemmalaget skapade sin bästa chans dittills i den 36:e minuten när Magnus Eriksson hittade Joel Asoro inne i straffområdet. Asoros avslut var tafatt och rullade en bit utanför. Fem minuter senare ett bra nickläge för Djurgården men precis som med Mikael Bomans läge tidigare; utan fart och riktning.

En jämn första halvlek både i spel och antal chanser.

- Helt okej halvlek från oss. Djurgården rullar boll men vi kommer till de farligaste målchanserna. Vi har snackat en del om att ställa om när det vankas kontring och det har vi gjort okej, säger Samuel Kroon i pausen till Discovery+.

Ganska händelsefattig inledning på andra halvlek. Boman gick på avslut efter 55 minuter men en bit utanför.

Bra anfall av Djurgården i den 59:e minuten. Till slut fick Joel Asoro bollen i straffområdet men firma Bengtsson/Kroon täckte ut avslutet till en resultatlös hörna som därefter blev ytterligare en resultatlös hörna. Tryck från Djurgården med framförallt mycket inlägg och hörnor från hemmalaget.

Alexander Johansson ersatte Mikael Boman i detta skede av matchen.

Trycket från Djurgården ledde till 1-0 när Magnus Eriksson stenhårda inlägg nådde en kastande, misstänkt offsidestående Edward Chilufya på bortre stolpen.

Mycket boll för Djurgården när HBK inte kom in i duellerna mot ett bollskickligt hemmalag. I den 89:e minuten revs Erik Ahlstrand ner en handfull meter utanför straffområdet. Amir Al-Ammari klev fram... Strax över.

Magnus Haglund efter matchen
- Vi är det bättre laget den första halvtimmen av matchen innan Djurgården kommer in i matchen. Men de skapar inte egentligen några farliga målchanser. Chansfattig match där vi försöker chansa i slutet så surt att vi förlorade.

- Jag hade känslan att vi skulle hålla nollan i matchen men de gör mål på sin chans. Vi sätter inte många fötter fel under hela matchen.

Djurgårdens IF - Halmstads BK, 1-0 (0-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus (Simon Lundevall, 87), Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson (Alexander Berntsson, 87) - Thomas Boakye (Erik Ahlstrand, 80), Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Samuel Kroon (Emil Tot-Wikström, 80) - Sadat Karim, Mikael Boman (Alexander Johansson, 64)