Dam tog sin tolfte seger

Det blev seger för HBK-damerna när de på söndagen besegrade Hällaryds IF med 4-1 efter att ha avgjort sent i matchen.

Bussresan på 2,5 timmar satt i kropparna på spelarna i damlaget under första halvlek. Trots detta är det HBK som skapade de flesta målchanserna och för spelet men det saknades lite skärpa och beslutsamhet i aktionerna.

HBK dam startade ändå bra och satte direkt tryck på Hällaryds IF. Laget har flera bra hörnor varav en gick i mål men domaren blåste av för frispark till målvakten.

Istället var det Hällayd som fick lite utrymme och skakade om HBK genom några snabba omställningar. I den 35: minuten flög en Hällarydsspelare in med rakt ben mot Jennifer Andersson med gult kort som följd. Efter kommunikation med assisterande domaren beslutade sig domaren att ändra till ett rött kort. Det uppstod en kort förvirring men domaren förklarade sitt beslut.

Sista 10 minuterna av halvleken blev spel i lågt tempo där inget av lagen var speciellt bra.

- I paus pratade vi om att höja tempot ordentligt och utnyttja att vi var en spelare mer på plan, säger Fredrik Andersson.

Trots detta var det Hällaryd som gjorde 1 – 0 på en omställning genom Mathilda Holgersson i minut 50. Några minuter senare slog Nellie Andersson en hörna som Klara Nyberg nådde högst på och kraftfullt nickade in kvitteringen.

I 72:a minuten gick HBK ner på en trebackslinje och satte in Mimmi Thydell som skulle fördela bollar på offensiva löpningar. I 81:a minuten slog Mimmi en boll ut på Hanna Comnell som klev runt på kanten och sköt in bollen mot och i mål.

HBK fortsatte trycka på framåt och skapade mängder med målchanser men spelarna i Hällaryd skall ha en stor eloge för att aldrig ge upp.

I 87:e minuten är Vilma Rydell inblandad i en fin kombination där hon liggande spelade bollen till Klara Nyberg som gjorde sitt andra och lagets tredje mål.

Två minuter senare fastställde Emma Harrysson slutresultatet till 4 – 1 på nick efter en fin hörna av Mimmi Thydell.

-Spelarna skall ha beröm över hur de tar sig an andra halvlek. Det är lätt att falla ner i bekvämlighet när motståndarna har en spelare utvisad. Vi sätter upp ett ruskigt högt tempo i andra och fullständigt kör slut på Hällaryd som kämpade och slet men inte orkade sista 15-20 minuterna, menar "Fidde".

Extra plus till Emma Harrysson och Matilda Johansson som hela tiden kämpade och manade på sina lagkamrater.

-Jag tog ut Matilda mot slutet då hon var inblandad i många dueller. Ville inte riskera att åka på en utvisning som lätt händer när motståndarna redan fått ett rött.

- Dessutom fick vi in Mimmi som har en exceptionell vänsterfot och spelförståelse som också var inblandad i mycket framåt, säger Fredrik.

HÄLLARYDS IF - HBK DAM  1 - 4

Emma Orrdal – Hanna Comnell, Alva Hed, Jennifer Andersson, Elvira Johansson – Emma Nielsen, Matilda Johansson –Klara Nyberg, Vilma Rydell, Emma Harrysson – Nellie Andersson.

Avb. Maja Arvehell, Mimmi Thydell, Alice Sandahl, Alva Arvidsson.