Bengtsson har god känsla inför matchen

Hösten 2015 gjorde Andreas Bengtsson sin debut i Allsvenskan för HBK som 19-åring. På hösten fick han spela från start först i två matcher som yttermittfältare, men sen kom debuten som vänsterback. Det var i hemmamatchen mot AIK som HBK förlorade i slutminuterna. 

Två år senare fick han vara med från start i hemmamatchen mot AIK och han är den ende från den startelvan som är kvar i laget. Malkolm Nilsson Säfqvist satt på bänken medan Alexander Berntsson var avbytare. Den matchen slutade också 0-1 efter ett tidigt mål av förre HBK:aren Johan Blomberg.


Nu är det ny match mot ett guldjagande AIK som haft det lite tyngre på bortaplan med tre vinster på tretton matcher. För Bengtsson är känslan god inför matchen:

- Den är bra, det är en viktig match för båda lagen så det ska bli riktigt kul att gå ut och slåss om poängen, säger vänsterbacken som är ute efter tredje gången gillt.



Andreas Bengtsson från sin debutsäsong 2015 i ett möte mot Malmö FF. I bakgrunden den förre HBK:aren Snorre Krogsgård.

AIK är det lag som har släppt in minst mål i årets Allsvenskan med sina 20 i baken.

- De är väldigt tunga att möta, de har väldigt bra spelare och väldigt bra organiserade, de är lite som oss skulle man kunna säga. Det gäller att vi verkligen är på tårna i morgon.


HBK tillsammans med Mjällby AIF har släppt in näst minst med 24 insläppta.

- Det går hand i hand, vi är förberedda, säger Andreas, som vet vad som krävs av HBK i matchen mot AIK.

- En stor vilja och en stor noggrannhet i vårat spel och i vår spelidé och verkligen köra hundra procent på det. I morgon ska det bli vinst, inte dela lika.


Vid morgondagens match saknas Marcus Antonsson som är fotskadad, annars är det samma spelare som i den senast 19-mannatruppen mot Örebro SK.