Amir låg bakom mål

Under gårdagens VM-kval fick äntligen Irak göra sina första mål i gruppen efter tre mållösa matcher. Inbytte Amir Al-Ammari låg bakom båda målen när det slutade 2-2 borta mot Förenade Arabemiraten. Även Edvin Kurtulus spelade med Kosovos U21-landslag som föll mot Tjeckien.
För Amir Al-Ammari började matchen på bänken och han fick se sitt Irak ligga under med 0-1 i paus.
- Det var en tuff match på deras hemmaplan. De är ett väldigt bollskickligt lag men inte så duktiga i defensiven, så det var chanser åt båda hållen, säger Amir.

Med drygt tjugo minuter kvar fick Al-Ammari göra ett inhopp.
- Jag kom in i ungefär 70:e minuten och hade varit inne på plan i en och en halv minut så kvitterade jag till 1-1 eller slog in ett inlägg, sen vet jag inte om den toucha någon och gick in eller om den gick direkt.

Först skrevs det att det var Amir som gjorde målet men det har sedan ändrats till ett självmål. Om han var klart delaktig i kvitteringen så var han det också när Irak tog ledningen i 89:e matchminuten.
- Vi fortsatte att pressa på och kom runt på kanten och det spelades in en boll till mina fötter, men då jag såg att våran forward var fri bakom mig hoppade jag över bollen, så han blev helt fri och satte in 2-1 målet.

Dock blev det inget vinstmål utan i 94:e kunde hemmalaget kvittera till 2-2.
- Jag är väldigt nöjd med mitt inhopp och förhoppningsvis är det något att bygga vidare på, hoppas Amir Al-Ammari efter matchen i Dubai.

I nästa landslagsperiod spelar Irak hemma både mot Syrien den 11 november och mot Sydkorea fem dagar senare.

För Edvin Kurtulus var det match med Kosovos U21-landslag borta mot Tjeckien i Ceske Budejovice. Hemmalaget som inte tappat ett poäng hittills och inte släppt in något mål på sina första tre matcher. Det gäller fortfarande då Tjeckien vann på sin hemmaplan med 3-0 efter att lett i halvtid med 2-0.

Edvin Kurtulus spelade mittback i en trebackslinje och var lagkapten för sitt landslag. För Kosovo återstår en EM-kvalmatch i år då de den 15 november möter Albanien på hemmaplan i Pristina.