Akademimatcher i helgen

Två lördagsmatcher och en söndagsmatch är vad som väntar våra tre akademilag på killsidan. Först ut är HBK P16 som på lördag 13.00 tar emot Trelleborgs FF, matchen spelas på plan 4 på Halmstad Arena och är sista naturgräsmatchen för den här säsongen.
Lördag 16 oktober kl. 13.00
HBK P16 - Trelleborgs FF

P16 ställs emot Trelleborgs FF. För några veckor sedan vann TFF med 3-0 nere i Skåne.

- Vi lärde oss mycket av den matchen och vi har fortsatt lärt oss under slutspelsserien. Vi hoppas kunna göra en bättre match denna gången.

P16 kommer från en väl genomförd match mot Lunds BK där man segrade med 6-2.

- Första halvlek var väldigt bra och det är en ny referenshalvlek för oss att titta tillbaka på, säger Morgan Ljungkvist. 

Lördag 16 oktober kl. 14.00

Östers IF - HBK P19
Ytterligare en match spelas på lördagen och det är HBK P19 som får bege sig till Växjö för att ta sig an Östers IF. För några omgångar sedan hade det varit ett möte mellan ettan och tvåan i tabellen men nu har både HBK och Öster tappat lite poäng så nu är det en match mellan tvåan (HBK) och sjuan Öster.

- Öster har ett duktigt lag och vi hade en tuff match på hemmaplan mot dem som slutade 1-1, säger Johan Bergström i HBK. Vi har haft en del P19 och U21-matcher som legat nära varandra under en period nu men vi har en bred och fin trupp och vi hoppas det ska ge utslag under höstens seriespel.


Söndag 17 oktober kl. 13.00

HBK P17 - Utsiktens BK

På söndagen är det P17 som träder in i spelet då man på konstgräset på Halmstad Arena tar emot Utsiktens BK från Göteborg.

- Vi har tillsammans med spelarna utvärderat förra helgens match mot Häcken (0-4) och kommer ta med oss lärdomar från den som vi ska ha nytta av i den här matchen mot Utsikten, säger Alexander Sakac i HBK.


– Vi har haft en fin träningsvecka och killarna har fått en ledig lördag för att ladda ordentligt inför söndagskampen.


HBK:s trupp är skadefri sånär som på Måns Andersson som tyvärr kom tillbaka från förra veckans landslagsläger med en ljumskskada.

Klockan 13.00 är det avspark i P17-matchen, som vanligt är det fri entré. SMHI:s prognos är cirka 11 grader och uppehållsväder.


Foto: Louise Dock