U21 till semi efter klar seger

HBK:s U21-lag är klara för semifinal i U21-SM efter att klart besegrat Helsingborgs IF med 4-0 på Olympiafältet. I semifinalen väntar länsderby mot Varbergs BoIS efter att de besegrat AFC Eskilstuna med 4-2.

Matchinledningen var hemmalagets och de hade en jättechans när de spelade i sidled i straffområdet men där HIF-spelaren sköt bollen över från 8-10 meter. I stället kunde HBK frispela Alexander Johansson minuten efter. Hann höll undan sin bevakare och fri med målvakten, lite snett från höger, placerade han bollen i nät vid första stolpen.

- Vår matchinledning är inte så bra som vi önskar men vi tar ledningen. Det är viktigt för där tar vi över och får bättre kontroll på hela matchen, menar Johan Bergström.

Efter 1-0 tog HBK över matchen mer och mer. Det fanns några fina tillfällen med bl.a. en nick i stolpen av Phil Ofosu-Ayeh och 2-0 målet kom före paus. En boll djupt ner i HIF:s straffområde spelades tillbaka av ”Alle” till Marcus Olsson, som behärskat placerade in bollen högt i bortre hörnet.

I andra halvlek försökte HIF ta sig tillbaka och hade någon boll som gick parallellt med mållinjen, men det blev HBK som gjorde båda målen i andra halvlek också. Först gjorde Alexander Johansson sitt andra mål när han distinkt satte in 3-0 efter ett fint framspel av Emil Tot Wikström i sidled. Det sista målet gjorde Jonathan Wadensten när han efter en hörna sköt bollen via stolpen i mål.

- Grunden är ett bra försvarsspel. Vi gör verkligen jobbet tillsammans defensivt, och så får vi utdelning på det offensivt. I perioder har vi ett bra anfallsspel och vi har bud på fler än fyra också, säger en leende Johan Bergström.

Det var en stabil insats som ledde till 4-0, som nästan var i underkant, denna härliga onsdagskväll.

- HIF vann U21-Allsvenskan och har fler A-lagsspelare på plan än vad vi har och det blir 4-0. All heder till våra spelare från A-truppen och P19 i dag, berömmer Johan avslutningsvis.

HELSINGBORGS IF – HBK U21   0 – 4

Malte Påhlsson – Phil Ofosu-Ayeh, Alexander Berntsson, Taulant Parallangaj, Marcus Olsson (Filip Larsson, 46) – Pontus Carlsson (Remo Gottfredsen Grgic, 83 ), Kazper Karlsson, Melvin Sjöland, Emil Tot Wikström – Lorent Mehmeti (Jonathan Wadensten, 71), Alexander Johansson

Avbytare utan spel Zackarias Nilsson, Filip Eriksson, Eric Svensson, Leo Hedenberg

Mål 0-1 (11) Alexander Johansson, 0-2 (27) Marcus Olsson, 0-3 (72) Alexander Johansson, 0-4 (78) Jonathan Wadensten