U21 spelar SM-kvartsfinal mot HIF

Efter avslutat seriespel i de tre U21-Allsvenskorna i Sverige så vankas det nu SM-slutspel för de åtta lagen som presterat bäst under säsongen och där är HBK en av de klubbar som nu skall spela kvartsfinal.
- Efter en liten trevande start så har U21 gått som tåget säger Magnus Haglund. 
– Vi har haft många duktiga akademispelare som varit med och visat framfötterna i de här matcherna och att vi nu gått så här långt visar vilken fin verksamhet vi har under A-truppen och med det sagt, så vill jag även ge en stor eloge till de spelare från A-truppen som deltagit och visat vägen som mycket goda föredömen för de yngre killarna.

Som trea i sin söderallsvenska så blev HBK lottat som bortalag och det mot ettan i samma serie nämligen Helsingborgs IF, kort resväg för lag och supporters men tufft derbymotstånd.

- HIF har varit väldigt bra i seriespelet och tar precis som vi de här matcherna väldigt seriöst så det blir en inspirerande uppgift, säger U21-coachen Johan Bergström.


Kvartsfinalen spelas på onsdagen (10/11) klockan 17.00 på Olympias plan 5 (naturgräs).

- Har vi väl kommit så här långt skall vi såklart göra allt vi kan för att ta oss till semifinal också, säger en förhoppningsfull Magnus Haglund.


Om inget oförutsett inträffar under matchdagen så ser HBK U21 ut så här på Olympia:


Startelva: Malte Påhlsson – Phil Ofosu-Ayeh, Alexander Berntsson, Taulant Parallangaj, Marcus Olsson– Pontus Carlsson, Kazper Karlsson, Dusan Djuric, Emil Tot Wikström – Mikael Boman, Alexander Johansson.

Avbytare: Zackarias Nilsson, Filip Larsson, Filip Eriksson, Melvin Sjöland, Albin Ahlstrand, Jonathan Wadensten, Lorent Mehmeti.


Övriga tre kvartsfinaler spelas mellan Häcken-Elfsborg, Landskrona-Degerfors och AFC-Varberg.