Storvinst med 6-1 för P17

Efter att både HBK P16 och HBK P19 vunnit sina seriematcher i helgen så ville inte ”mellanbrodern” P17 vara sämre utan tvålade till FK Karlskrona med hela 6-1 efter ledning med 2-1 i paus.

Karlskrona som är fast förankrat på sistaplatsen i P17-Allsvenskan överraskade dock HBK i början av matchen som spelades på Åvallen i Rödeby och efter en kontring tog hemmalaget ledningen med 1-0.

HBK kom dock tillbaka i en spelmässigt jämn första halvlek och efter en halvtimme slog Besnik Callaku till med ett väldigt bra skott från 25 meter och det var kvitterat.

Sedan blev Hugo Eliasson neddragen i straffområdet och säker exekutor var Noel Åberg vilket betydde att HBK tog pausvila i ledning med 2-1.

- Vi är inte jättenöjda med första halvlek, konstaterar Mattias Olofsson i HBK.

– Vi spelade i för lågt tempo för att störa FKK tillräckligt.

I andra halvlek höjde dock HBK tempot rejält och målen började trilla in. Noel Åberg gjorde 3-1 med ett vasst skott, Hannes Mårtensson och Emil Annerhult ombesörjde

Vackert 4-1 och 5-1 medan inhoppande David Neinhardt stångade in 6-1 efter hörna.

Assister den här dagen kom från Hugo Eliasson (3), Enis Krasniqi (2) och Hannes Mårtensson (1).

- I andra halvlek visar spelarna både större kvalitet och bättre koncentration så det känns bra, avslutar en nöjd huvudtränare i Alexander Sakac.

Nu väntar match redan på onsdag då IF Elfsborg kommer på besök, matchen startar 17.00 på Halmstads arenas konstgräs.

FK Karlskrona P17 – HBK P17 1-6 (1-2)

1-0 (7), 1-1 (27) Besnik Callaku, 1-2 (33) Noel Åberg, 1-3 (59) Noel Åberg, 1-4 (63) Hannes Mårtensson, 1-5 (67) Emil Annerhult, 1-6 (81) David Neinhardt.

Laget: Isak Svensson – Wilmer Hesselgren (70), David Norrrman, Axel Abrahamsson, Fabian Kindbom Nanfeldt (70) – Hannes Mårtensson (64, in 83), Noel Åberg, Besnik Callaku (64), Leo Hedenberg (83) – Enis Krasniqi, Hugo Eliasson.

Avbytare: Emil Annerhult (64), Egon Kurtulus (64), David Neinhardt (70), Axel Persson (70), Alexander Nielsen.