Segrar för P16 och P17

Både P16 och P17 vann under helgen.

P17 tog femte raka serien

HBK P17 fick ta sig så långt söderut i Sverige som det går för att möta Trelleborgs FF.

- Vi pratade innan matchen om att inte låta de yttre förutsättningarna styra oss och mentalt klarade killarna av detta på ett bra sätt men i regnet och framför allt i den väldigt hårda vinden gjorde det att halvlekarna spelmässigt ändå såg klart olika ut, säger Robert Nordström.

Trelleborg vann slantsinglingen hos domaren och valde att låta HBK få motvind i första halvlek och redan efter 14 minuter så använde man vinden på bästa sätt när en TFF-hörna blåste in direkt bakom Alexander Nielsen i HBK-målet och det blev 1-0 till hemmalaget.

- Vi hade första halvtimman svårt för att få till något ordnat spel men sista kvarten spelade vi lite bättre och kunde få utdelning på det, säger huvudtränaren Alexander Sakac.

Utdelningen kom i den 35:e minuten när Wilmer Hesselgren drog upp ett anfall på sin högerkant, spelade in bollen i TFF:s straffområde där Viggo Rolfsson tog bollen och spelade in den framför mål och forwardskollegan Alex Hall fanns på plats och rakade in kvitteringen till 1-1.

I den andra halvleken tog HBK över spelet och på en hörna så ville Kristian Misic inte vara sämre än TFF utan med vänsterfoten skruvade han in en hörna direkt i mål fram till 2-1 för bollklubbarna.

Bara fyra minuter senare var det dags för utökning av ledningen när Leo Hedenberg vackert spelade fram Viggo Rolfsson till ett friläge och han gjorde inga misstag när han rullade in 3-1.

Skåningarna försökte att reducera men HBK-försvaret var omutligt och istället var det inhoppande Fabian Kindbom Nanfeldt som skarvade fram en boll till Viggo Rolfsson som på halvvolley gjorde sitt andra mål för dagen och spikade därmed slutresultatet till 4-1.

- Efter den fina matchen mot Elfsborg och fyra vinster i rad så var vi lite bekymrade över att det kanske skulle komma en reaktion idag men spelarna svarade upp till förväntningarna och gjorde ytterligare en bra match, berömmer en nöjd Mattias Olofsson i HBK-lägret.

HBK P17 ligger nu på en hedrande sjätteplats i Söderallsvenskan och tar i nästa omgång emot Östers IF på Halmstad Arena på söndagen den 14 november klockan 14.00.

Trelleborgs FF P17 – HBK P17 1-4 (1-1)

Startelva Alexander Nielsen – Wilmer Hesselgren (82), David Norrman (70), Viktor Dahlin, Kristian Misic (65) – Leo Hedenberg (70), Egon Kurtulus (82), Noel Åberg, Enis Krasniqi (70) – Viggo Rolfsson, Alex Hall.

Avbytare Fabian Kindbom Nanfeldt (65), Axel Abrahamsson (70), Milanas Razinskas (70), Hugo Eliasson (70), David Neinhardt (82), Axel Persson (82), Isak Svensson.

Mål 1-0 (14), 1-1 (35) Alex Hall, 1-2 (58) Kristian Misic, 1-3 (62) Viggo Rolfsson, 1-4 (82) Viggo Rolfsson

P16 avslutade säsongen med seger

P16 begav sig också till Skåne fast under söndagen och slog IF Lödde med 7-2 och kom till slut på en hedrande andraplats i slutspelet efter Malmö FF.

HBK inledde väl och ledde med 2-0 efter en kvart. En hörna blåste sedan in i HBK:s mål fem minuter innan paus innan 3-1 kom precis innan halvtidsvilan. Lödde fick även en man utvisad i den situationen.

- Vi gör en rätt bra första halvlek. Vissa saker kan vara bättre men som helhet bra, säger Morgan Ljungkvist.

Andra halvlek blev rätt avslagen och till slut 7-2 till bortalaget från Halmstad.

Extra kul idag var att Joel Kelloniemi efter både fotledsbrott och muskelbekymmer gjorde sina första 90 minuter i år.

IF Lödde P16 - HBK P16, 2-7 (1-3)

Startelva Måns Ramström - Fabian Johansson, Noel Wikström, Emilio Hatipovic (ut 60), Joel Kelloniemi - Filip Andersson (ut 60), Hugo Rödin, Laurent Qitaku, Lucas Gustafsson - Linus Abrahamsson (ut 60), Elis Wijk (ut 60)
Avbytare Drilon Cakolli (in 60), Thesar Jashari (in 60), Philip Bergqvist (in 60), Emilio Kostov (in 60)
Mål 0-1 (2) Elis Wijk (Linus Abrahamsson), 0-2 (15) Linus Abrahamsson (Joel Kelloniemi), 1-2 (40), 1-3 (45) Lucas Gustafsson (Linus Abrahamsson), 1-4 (50) Filip Andersson (Lucas Gustafsson), 2-4 (56), 2-5 (58) Elis Wijk (Fabian Johansson), 2-6 (67) Philip Bergqvist (Fabian Johansson), 2-7 (90) Hugo Rödin