P19 upp i ensam serieledning

En dramatisk match utspelade sig på Halmstad Arena IP i helgen då Mjällby AIF kom på besök i P19-allsvenskans slutrace. Efter en jämn första halvlek var resultatet 0-0. Då IFK Göteborg också tappat poäng borta mot Trelleborgs FF hade HBK en gyllene möjlighet att vid vinst gå upp i ensam serieledning. Efter dryga timmen spelad gav också Viktor Håkansson Bollklubben ledningen och 1-0 stod sig matchen ut – trots stor dramatik i matchens slutskede.

Första halvlek var jämn och ett starkt Mjällby AIF hade, likt HBK, någon chans att ta ledningen i matchen. Två duktiga målvakter, i de båda ändarna av planen, gjorde dock så att matchen var mållös i halvtid. Till den andra halvleken höjdes tempot betydligt.

- Vi kom inte riktigt upp i normal nivå under den första halvleken samtidigt som MAIF gjorde det bra också. Halvleken är jämn men vi var långt ifrån nöjda. När vi i halvtid pratade oss samman var alla överens om vad som behövdes göras. Vi höjde tempot ordentligt i inledningen av den andra halvleken och kom mer rätt in i matchen, säger tränare Johan Bergström.

HBK tog över spelet och ledningsmålet kom efter en hörna, vars andraboll spelades tillbaka in i straffområdet. Pontus Carlsson hittade Viktor Håkansson som avslutade, målvakten räddade men returen forcerades in av både målskytten Håkansson och mittbacken Filip Eriksson. HBK hade sedan bud på 2-0 men Mjällby kunde sticka upp i sylvassa och snabba kontringar. En storspelande Petter Andersson i målet kunde dock freda sin målnolla in i det sista.

Matchens avslutning var dramatisk. Mjällby slutforcerade för att få med sig en kvittering medan HBK fick se sig avsluta med tio man då Kazper Karlsson fått sitt andra gula kort för dagen. På övertid hade MAIF en misstänk kvitteringsboll på väg mot mål men som rensades precis på centimetern för att domaren skulle anse att den inte var helt över linjen. HBK fick tacka sin lyckliga stjärna där och kunde kort därefter pusta ut då domaren blåste av matchen.

-Över ett seriespel kommer du ha visa dagar där allt inte sitter till hundra procent. Killarna har gjort fantastiska matcher den här säsongen men i dag var det till stor del bara en ren inställningsfråga i matchens slutskede. Det blev lite nerv och vid 1-0 kan allt hända. Särskilt mot de offensiva spetsspelarna som Mjällby hade på planen i dag. Petter Andersson storspelade i målet och sin sjätte raka nolla. Samtidigt som också utespelarna gjorde en enormt uppoffrande insats för att få med sig de tre poängen. Vi ser med spänning fram emot de tre avslutande omgångarna, avslutar tränarteamet.

HBK P19 – Mjällby AIF 1-0 (0-0)

Målet: 1-0 (63) Viktor Håkansson (Pontus Carlsson).

Startelvan: Petter Andersson – Filip Larsson, Filip Eriksson, Viktor Håkansson, Hugo Neborg (45) – Charlie Dagård (55), Melvin Sjöland (45, 80), Mattias Saalem-Almgren (80), Leo Hedenberg (55) – Jonathan Wadensten, Lorent Mehmeti.

Avbytare: Kazper Karlsson (45), Taulant Parallangaj (45), Pontus Carlsson (55), Albin Ahlstrand (55), Samuel Svensson, Ardi Hajdari, Zackarias Nilsson.