P19 fightas vidare om seriesegern

Vångavallen i Trelleborg bjöd på styv kuling och regn i sidled i omgång 24 av P19-allsvenskan.

Det var dock inget som bet på HBK:s äldsta akademilag som återigen höll nollan och gjorde flera mål framåt. 0-1 i motvinden i första halvlek blev till 0-4 i medvinden i den andra och tre poäng kunde bussas hem till Halmstad.

HBK, likt naturkrafterna, öste på från början i matchen. Ett HBK-skott i stolpen och två avslut i ribban gjorde matchen mållös efter halvtimmen spelad. Efter 38 minuter spräcktes dock hemmanollan då Pontus Carlsson hittade fram till Lorent Mehmeti, strax höger om straffpunkten, som säkert rullade bollen förbi målvakten till 0-1.

Andra halvlek och medvind som påverkade matchbilden till större fördel Bollklubben. 0-2 redan fyra minuter in i andra akten. Högerhörna från 0-1-skytten Mehmeti och sist på bollen mittbacken Filip Eriksson till utökad ledning. I 70:e minuten stod HBK för en upprullning á la handboll och sist på bollen var vänstersexan Hugo Neborg till 0-3 i det långa hörnet. 0-4 tio minuter senare av inbytte forwarden Albin Binnefors efter kombinationsspel även det längst vänsterkanten.

En stabil och säker bortaseger i den fortsatta jakten på serieseger och SM-final mot vinnaren i P19-allsvenskan Norra. Fyra omgångar återstår och just nu är Bollklubben tillsammans med IFK Göteborg uppe på samma poäng med målskillnadsfördel till göteborgarna.

Härnäst för HBK P19 väntar Mjällby AIF på lördag 14.00 – hemma på Halmstad Arenas konstgräsplan.

Trelleborgs FF – HBK P19 0-4 (0-1)

Startelva Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Filip Eriksson, Taulant Parallangaj (75), Hugo Neborg – Pontus Carlsson (73), Kazper Karlsson (64), Melvin Sjöland (84), Albin Ahlstrand – Lorent Mehmeti (73), Jonathan Wadensten (75).

Avbytare Remo Gotfredsen-Grgic (64), Albin Binnefors (73), Charlie Dagård (73), Ardi Hajdari (75), Eric Svensson (75), Samuel Svensson (84), Petter Andersson.

Mål 0-1 (38) Lorent Mehmeti (Pontus Carlsson). 0-2 (49) Filip Eriksson (Lorent Mehmeti). 0-3 (70) Hugo Neborg (Remo Gotfredsen-Grgic). 0-4 (80) Albin Binnefors (Hugo Neborg)